Volledig scherm
PREMIUM
© nina.be

Uit het boek dat Adeles leven veranderde: de belangrijkste lessen van ‘Untamed’

Britse zangeres Adele (32) liet vijf jaar niks van zich horen. Nu, in 2020, is ze veertig kilo lichter en naar eigen zeggen een nieuwe vrouw. Over wat haar zo transformeerde, doet ze allesbehalve geheimzinnig: het boek ‘Untamed’ van Glennon Doyle. Hoe kan een simpele memoir zo’n impact hebben? Oordeel zelf: wij puurden de belangrijkste lessen uit het boek.

 1. Afscheidsplanners organiseren steeds meer persoonlijke uitvaarten: “Minifestival of afscheid in een bos, niets is te gek”
  PREMIUM

  Afscheids­plan­ners organise­ren steeds meer persoonlij­ke uitvaarten: “Minifesti­val of afscheid in een bos, niets is te gek”

  Vergeet een klassieke uitvaart in kerk en aula. De mooiste afscheidsvieringen vinden tegenwoordig plaats op plekken die écht iets voor de overledene betekenden. “Bij een huwelijk kan alles, waarom dan niet bij een afscheid?”, vinden ritueelbegeleidster Katrien Smeyers (46) en afscheidsplanner Kathleen Weuts (39), die vijf jaar geleden zelf haar zoontje verloor.
 2. Els Hoebrechts eert overleden papa Johny Voners in NINA: “De rol van Xavier speelde hij ook voor mij. Papa wou ons stabiliteit bieden en brood op de plank”

  Els Hoebrechts eert overleden papa Johny Voners in NINA: “De rol van Xavier speelde hij ook voor mij. Papa wou ons stabili­teit bieden en brood op de plank”

  Els Hoebrechts (49) is de dochter en enig kind van acteur Johny Voners (74), door heel Vlaanderen gekend en geliefd als Xavier Waterslaeghers in ‘F.C. De Kampioenen’. Op 17 maart verloor ze haar papa, net toen ze samen naar Zuid-Afrika zouden reizen. Voners had de tickets een jaar vooraf geboekt, in het geloof dat hij zijn ziekte onder de duim zou krijgen. In haar interview met NINA is Els openhartig over haar band met haar vader en haar rouwproces .
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"