Trix is enorm fier op haar back piece.
Volledig scherm
PREMIUM
Trix is enorm fier op haar back piece. © Floor Knuyt

Trix heeft meer dan 35 tattoos: “Enkel mijn gezicht en hals wil ik vrij houden, net als mijn borsten.” Zo verzorg je ‘inked skin’ het best

“Ik had nooit gedacht dat het zo pijnlijk zou zijn. Maar ja, ik moest en zou dat groot design hebben op een supergevoelige plaats.” Trix (24) heeft tattoos, véél tattoos. Hoeveel exact, dat weet ze niet, maar ze gokt dat het er meer zijn dan 35. In onze reeks ‘Mijn huid, mijn canvas’ vertelt ze welke impact de tatoeages hebben op haar zelfbeeld en waarom ze haar huid (bijna) volledig wilt beschilderen met inkt. “Het toont dat je open-minded en artistiek bent.” Een dermatoloog en tatoeage-artiest leggen uit hoe je een velletje à la Trix moet verzorgen.

 1. OPROEP. NINA zoekt mensen die willen vertellen over hun huid (en de impact ervan op hun zelfbeeld)

  OPROEP. NINA zoekt mensen die willen vertellen over hun huid (en de impact ervan op hun zelfbeeld)

  Sun’s out, buns out! Tijdens de zomer durven we meer huid te tonen. De één doet het zonder nadenken, voor de ander ligt dat wat moeilijker. Omdat ze aan de lopende band zonnecrème moeten smeren om hun porseleinen huid te beschermen, omdat iedereen op straat staart naar hun tattoos of omdat ze een bepaalde wijnvlek niet meer kunnen verstoppen. Voor een nieuwe reeks zoeken we mensen die hierover willen babbelen.
 2. Mijn huid, mijn canvas: Fleur is een fier sproetenkopje. “Ik ben een prototype bleekscheet met rode haren en melkflessen”
  PREMIUM

  Mijn huid, mijn canvas: Fleur is een fier sproeten­kop­je. “Ik ben een prototype bleek­scheet met rode haren en melkfles­sen”

  “Ik kan mezelf niet voorstellen zonder. Moest ik morgen opstaan en alle kleine stipjes zijn verdwenen, dan zou ik een stuk van mezelf kwijt zijn.” Onze huid heeft een enorme impact op ons zelfbeeld. Dat vertelt ook Fleur (25) in onze nieuwe reeks ‘Mijn huid, mijn canvas’. Ze koestert haar sproetjes, maar moest leren om haar bleke huid te appreciëren. “Als tiener durfde ik tijdens de eerste zomermaanden zelfs geen short te dragen.” Dermatoloog Ingrid Van Riet licht toe hoe je zo’n velletje à la Fleur het best verzorgt.