Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Tepels zijn toegelaten en je kan er veel geld mee verdienen. Expert over OnlyFans: “Het lijkt veilig, maar je mag de risico’s niet onderschatten”

OnlyFans is niet nieuw, maar sinds corona werd het platform steeds populairder. En dat is niet zo gek, want dankzij het vernuftige businessmodel kan je er een pak meer mee verdienen dan met bijvoorbeeld Instagram of Youtube. Heel wat influencers, bekendheden en sekswerkers slaan munt uit de app door exclusieve content aan te bieden tegen betaling. Socialemedia-expert Clo Willaerts legt uit hoe het werkt, maar waarschuwt ook voor de gevaren. “Je mag OnlyFans niet gebruiken als je jonger bent dan 18. Maar we weten dat veel jongeren er liegen over hun leeftijd.”

  1. TikTok voor dummies: wat maakt de app zo aantrekkelijk, is het veilig en wat zijn de effecten op de lange termijn?
    PREMIUM

    TikTok voor dummies: wat maakt de app zo aantrekke­lijk, is het veilig en wat zijn de effecten op de lange termijn?

    Ook in Vlaanderen worden TikTok-sterren stilaan een fenomeen. Je bent vóór de app of niet, maar je kan er niet omheen. TikTok beïnvloedt muziekhits, jongerentaal, mode- en make-uptrends, het bepaalt welke (schoonheids)producten, recepten en dansjes populair zijn. Kortom, het is overal. Een groot aspect van het succes is dan ook te verklaren door het feit dat je TikToks óveral kan maken, of je nu thuis in de zetel zit of boodschappen aan het doen bent. In eerste instantie sloeg de app vooral aan bij kinderen, maar sinds de lockdown zijn ook tieners, (jong)volwassenen en zelfs bekende Vlamingen mee op de trein gesprongen.