Uitgelaten festivalgangers op een zonovergoten Rock Werchter 2018. (archieffoto)
Volledig scherm
Uitgelaten festivalgangers op een zonovergoten Rock Werchter 2018. (archieffoto) © BELGA

Teleurgesteld om afgelaste festivals? “Stel je verwachtingen bij”

FESTIVALSFestivals, concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, filmvertoningen: alles ligt stil. De coronacrisis brengt de ene na de andere teleurstelling met zich mee. We gaan een festivalloze zomer tegemoet. Een financiële mokerslag voor artiesten en organisatoren, maar ook voor festivalgangers een harde noot om te kraken.Hoe kunnen zij het beste omgaan met de teleurstelling?

6 reacties

 • Johan Planckaert

  2 jaar geleden
  eerst iedereen gevaccineerd of virus uit ons leven en daarna pas terug massabijeenkomsten .
 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  Nee echt niet teleurgesteld. Waarom zou ik. Moet nu alles om de jeugd van tegenwoordig gaan, en dat zuipen? Laat de grote biermaatschappijen ook maar eens een klap in hun gezicht krijgen. Zij zijn het toch die zorgen voor het verderf van onze jeugd. En de vlieger gaat zeker niet op met hun redenering. wij maken enken, dat zij er van af blijven. Als ze er van af moeten blijven. Waarom maak je het dan. Da's gelijk een auto kopen en voor de deur laten staan. ZINLOOS DUS.
 • Hans Andersen

  2 jaar geleden
  Stel uw verwachtingen zo bij en ga ervan uit dat het definitief gedaan is met live festivals. Festivals virtueel de wereld rond in VR en iedereen kan meespringen in zijn eigen huiskamer. De risico's zijn te groot en er zullen nog nieuwe en gevaarlijkere virussen komen.
 • Jo Van Echelpoel

  2 jaar geleden
  Laat dat nu net de tekortkoming van de happy few zijn. Veerkracht in een tijd van uitbuiting van mens en milieu dient zich voor te doen bij de politiekers, rijke investeerders en aandeelhouders. Neen, de jeugd en gewone man moeten de verwachtingen aanpassen om de hebzucht in stand te houden.
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Is dat nu echt zo'n drama dat er een festival niet doorgaat ? De mensen kunnen toch echt tegen niet veel meer hoor.
 1. Eerste artiesten reageren op afgelasting festivalzomer: "Duizenden euro's die we kwijtspelen én geen promo. Dit is een ramp!”
  Festivals

  Eerste artiesten reageren op afgelas­ting festivalzo­mer: "Duizenden euro's die we kwijtspe­len én geen promo. Dit is een ramp!”

  Geen Graspop. Geen Rock Werchter. Geen Tomorrowland. Geen Pukkelpop. Een dikke streep door onze festivalzomer. En een nog grotere door de financiën van onze artiesten. “Dit betekent duizenden euro’s die we kwijtspelen: een ramp”, reageert metalband Fleddy Melculy. Al blijkt het wegvallen van promo en het genot van live optreden voor de fans, nog erger. “Een nieuwe plaat komt pas écht tot leven op de festivals”, zegt Eefje De Visser, die voor het eerst op Rock Werchter zou staan. “En toch zullen we er ons moeten bij neerleggen...”, aldus Emma Bale.