Je Facebookgebruik verminderen tot 20 minuten per dag zou veel positieve effecten hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Je Facebookgebruik verminderen tot 20 minuten per dag zou veel positieve effecten hebben. © Unsplash

Studie toont aan: minder tijd op Facebook maakt gelukkiger

Nu we allemaal verplicht thuis moeten blijven, is het gemakkelijk om naar sociale media te grijpen. Toch toonde een recente studie aan mensen die minder tijd spenderen op Facebook zich beter voelen. 

3 reacties

 • jos meurrens

  2 jaar geleden
  Helemaal niet op sociale media maakt je zeker gelukkig en absoluut gezonder. Weg met al dat gezever.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Minder tijd op TWITTER zeker !
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Haha, ben altijd bij die vijf mensen in Vlaanderen gebleven die nooit een account hebben gehad. Ben wel niet volledig smetteloos: twee dagen een account gehad op LinkedIn omdat ik mijn job beu was en dacht dat dat iets professioneel was, maar toen bleek dat dat evengrote onzin was direct weer verwijderd.
 1. INTERVIEW. Laurence Roothooft (34) en Martena Duss (39) over hun nieuwe kookboek en chaotische leven. “Shit, wat wij doen is marginaal”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Laurence Roothooft (34) en Martena Duss (39) over hun nieuwe kookboek en chaotische leven. “Shit, wat wij doen is marginaal”

  Ten huize actrice Laurence Roothooft (34) en creatieve duizendpoot Martena Duss (39) is het lekker druk. Of zeg maar: lekker chaotisch. Ze schreven er zelfs een kookboek over, gevuld met een reeks toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. Samen praten ze over hun hechte vriendschap, het ouderschap en hun liefdesleven met muzikanten Bent Van Looy en Tom Pintens. “De laatste weken was ik overdag aan het repeteren en ’s avonds aan het optreden. Als ik na zo’n drukke periode thuiskom, zegt mijn zoontje ‘papa’ tegen mij.”