Deze foto is gemaakt om 21.32 uur in het Josaphatpark in Schaarbeek
Volledig scherm
Deze foto is gemaakt om 21.32 uur in het Josaphatpark in Schaarbeek © Nathalie Samain

StuBru-stem Michèle Cuvelier moet als avondmens vroeg opstaan: “Ik weet niet of ik het zou kunnen, heel mijn leven ochtendradio maken”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: presentatrice Michèle Cuvelier. Zij is al anderhalf jaar een verplicht ochtendmens. “Door vroeg op te staan, ben ik héél lui geworden. Ik at net iets te veel McDonald’s en deed nooit aan sport.” (Belangrijk: dit interview werd afgenomen en gedrukt in NINA voor Michèle positief testte.)

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Jongste topmagistraat van het land Ine Van Wymersch (40) schrijft het levensverhaal van een vrouw die euthanasie plant: “Ik begrijp haar wil om te sterven”
  PREMIUM

  Jongste topmagi­straat van het land Ine Van Wymersch (40) schrijft het levensver­haal van een vrouw die euthanasie plant: “Ik begrijp haar wil om te sterven”

  Als procureur des Konings is ze de jongste topmagistraat van het land. Thuis is ze moeder van vier kinderen. En sinds deze week is ze ook auteur. Ine Van Wymersch (40) schreef Als je wieg op drijfzand staat: het beklijvende verhaal van een vrouw op weg naar euthanasie. “Ik heb vaak tegen mezelf gezegd: ‘Ine, probeer haar níét te redden’.”
 1. NINA praat met oud-politica Miet Smet (77): “Ik mis Wilfried nog elke dag. Dat slijt niet”
  PREMIUM

  NINA praat met oud-politica Miet Smet (77): “Ik mis Wilfried nog elke dag. Dat slijt niet”

  Als onze regering vandaag evenveel mannen als vrouwen telt, hebben we dat ergens ook te danken aan Miet Smet. De politica (CD&V) vocht destijds al voor een gelijke verdeling van mannen en vrouwen op kieslijsten. Vrijdag 9 oktober, zeven jaar geleden, stierf haar echtgenoot Wilfried Martens. Ware liefde liet zich niet opvolgen. “Ik heb na Wilfried nooit een ander toegelaten”. Onze vragenlijst zet hun onsterfelijke zielsverwantschap in de verf.
 2. Binnenhuisarchitect Gert Voorjans is een ochtendmens: “Op vlooienmarkten gebeuren de beste deals tussen 6 en 8 uur ’s ochtends”

  Binnenhuis­ar­chi­tect Gert Voorjans is een ochtend­mens: “Op vlooien­mark­ten gebeuren de beste deals tussen 6 en 8 uur ’s ochtends”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: binnenhuisarchitect Gert Voorjans (58). Hij heeft zich de jongste tien jaar ontpopt tot echte ochtendmens. “Er was een tijd dat ik ’s ochtends bij het krieken van de dag met een zaklamp in een camionette in Lyon zat in de hoop een uniek interieurobject op de kop te tikken.”