Deze foto werd gemaakt om 08.33 uur op de Fruithoflaan in Berchem.
Volledig scherm
Deze foto werd gemaakt om 08.33 uur op de Fruithoflaan in Berchem. © Guy Kokken

Sportanker Lies Vandenberghe werd pas bij de nieuwsdienst een ochtendmens: “Het geeft een enorme kick om als eerste het nieuws naar de luisteraars te brengen”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: sportanker Lies Vandenberghe (30). Ze vertelt hoe haar job bij de nieuwsdienst haar ritme doorheen heeft gezwierd - “Ik stond om kwart voor vier op en was om vijf uur op de redactie.” - en praat ronduit over haar grote liefdes Maarten Breckx en hun zoontje Georges. “De angst dat er iets met Georges zou gebeuren, kan me soms zot maken.”

 1. Chocolatier Dominique Persoone staat elke ochtend ‘ziekelijk vroeg’ op om te verbouwen: “Mijn handen en rug zijn kapot ’s avonds, maar ik vind het zalig”
  PREMIUM

  Chocola­tier Dominique Persoone staat elke ochtend ‘ziekelijk vroeg’ op om te verbouwen: “Mijn handen en rug zijn kapot ’s avonds, maar ik vind het zalig”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: chocolatier Dominique Persoone (52). Hem een ochtendmens noemen, is een understatement. Elke dag staat hij om 4 uur op. “Mijn vrouw wordt er onnozel van.” Maar Persoone is veel te graag in de weer. “Ik zie dat ook bij de deelnemers van ‘Junior Bake Off’. Die kinderen zijn daar al om 7 uur. Vol goesting om in de dag te bijten. Ik herken dat volledig. Dat is passie.”
 2. VIDEO. Dieter Coppens ontwerpt zelf ‘steunkousen’ voor Wereld Downsyndroomdag met hulp van zijn ‘Down The Road’-reisgenoten

  VIDEO. Dieter Coppens ontwerpt zelf ‘steunkou­sen’ voor Wereld Downsyn­droom­dag met hulp van zijn ‘Down The Road’-reisgeno­ten

  Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Ook dit jaar roept Eén op om die dag te vieren door twee verschillende #steunkousen te dragen, want anders zijn is dik oké. Naar goede gewoonte zetten presentator Dieter Coppens en zijn compagnons uit ‘Down The Road’ hun schouders onder de actie, maar dit keer ontwerpt Coppens zélf leuke sokken voor het goede doel.
 1. Regisseur en vroege vogel Frederike Migom (35): “Niet zeker of het een effect van mijn leeftijd of de lockdown is, maar ik besef nu dat ik rust fijn vind”
  PREMIUM

  Regisseur en vroege vogel Frederike Migom (35): “Niet zeker of het een effect van mijn leeftijd of de lockdown is, maar ik besef nu dat ik rust fijn vind”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: de Antwerpse regisseuse Frederike Migom, het brein achter jeugdfilm ‘Binti’ en kortfilm ‘Nora & Sam’ uit de reeks ‘Lockdown’ op Eén. Na het middelbaar verhuisde ze naar New York, waar ze door een lief haar passie voor regisseren ontdekte. Daarna trok ze naar Parijs. Nu wordt ze door de lockdown met zichzelf geconfronteerd. “Ik was het jaar voor corona geen twee weken na elkaar op dezelfde plek geweest.”
 2. Black History Month: hoe je als wit persoon een goede bondgenoot kan zijn. “Verwacht niet dat alle zwarte mensen er zijn om jou te onderrichten”

  Black History Month: hoe je als wit persoon een goede bondgenoot kan zijn. “Verwacht niet dat alle zwarte mensen er zijn om jou te onderrich­ten”

  Maart is Black History Month in België. Een maand om de zwarte cultuur en geschiedenis te vieren en onderdrukking tegen te gaan. Want zoals de Black Lives Matter-beweging toont: er is, wat dat betreft, nog veel werk te verrichten. Als wit persoon kan je daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Maar eerst moet je een paar essentiële begrippen begrijpen. We lijsten ze op samen met politicologe Nadia Nsayi, zodat je bewust en geïnformeerd een bondgenoot kan zijn.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!