Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Schrijven met de hand: wie doet dat nog?

Als je je niet meer kan herinneren wanneer je voor de laatste keer iets met de hand geschreven hebt, dan ben je zeker niet de enige. Bij de gemiddelde volwassene is dat namelijk bijna zes weken geleden. En bij één op drie gaat het nog verder: zij hebben al zes maanden niks meer op papier gezet.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Minister Annelies Verlinden en basketbalsters Ann Wauters zijn vriendinnen voor het leven. “Als ik online lelijke kritiek zie, denk ik: ‘hopelijk leest ze dat niet”

  Minister Annelies Verlinden en basketbal­sters Ann Wauters zijn vriendin­nen voor het leven. “Als ik online lelijke kritiek zie, denk ik: ‘hopelijk leest ze dat niet”

  Dit weekend viert NINA de vriendschap met twee bekende vriendinnenduo’s. Minister Annelies Verlinden (42) en basketbalster Ann Wauters (40) komen uit twee erg verschillende werelden, en toch begrijpen ze elkaar door en door. En actrices Clara Cleymans (32) en Charlotte Timmers (32) zijn high school friends en elkaars absolute tegenpolen.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug