Rebel Wilson en Billie Eilish.
Volledig scherm
PREMIUM
Rebel Wilson en Billie Eilish. © BSR Agency/Photonews

Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?

De voorbije week werden Billie Eilish en Rebel Wilson het slachtoffer van bodyshaming. Het 18-jarige popwonder is volgens sommigen te dik. Wilson krijgt dan weer kritiek omdat ze is afgevallen. Het is, met andere woorden, ook nooit goed. Klinisch psycholoog Annelies Van Den Haute heeft zich gespecialiseerd in bodypositivity en legt uit waarom we mensen genadeloos beoordelen op hun uiterlijk. En vooral: hoe we milder kunnen zijn voor elkaar. 

6 reacties

 • Benny De Keyzer

  3 maanden geleden
  Ik ben het kotsbeu om altijd met het vingertje gewezen te worden door social justice warriors die menen te mogen beslissen wat ik moet denken, rot op! Billie Eilish staat dik op die foto, en als ik een bodyshamer ben door dat te denken/zeggen, dan ben ik dat maar, 't zal me worst wezen.
 • Dick De Zeure

  3 maanden geleden
  Ik zal nooit begrijpen waarom sommige mensen het nodig vinden om anderen op hun uiterlijk te beoordelen terwijl ze die persoon helemaal niet kennen. Kijk liever eerst eens goed in de spiegel en je zal zien dat je ook zo perfect niet bent als je zelf denkt! En kijk vooral ook eens naar je innerlijke spiegel in plaats van andere mensen te beoordelen of te veroordelen!
 • Tuur Schiepers

  3 maanden geleden
  Kurt je hebt voor een stukje gelijk, alleen plantengedoe is belachelijk. De mensen moeten meer respect krijgen voor mekaar maar ook meer kunnen incasseren ipv te lange tenen.
 • Albain Van Eycke

  3 maanden geleden
  Het uiterlijk is niet zo belangrijk, wat binnen zit dat doet er echt toe, geef mij maar een meisje met een maatje meer die lief en goedhartig is dan een slanke met een slecht karakter.
 • Ludovic De Beuckeleer

  3 maanden geleden
  wees tevreden met je lichaam , het is jou thuis , voor de rest niemand is perfect .
 1. Actrice Joke De Bruyn houdt niet zo van de nacht, want “dan komen alle duiveltjes waar je mee worstelt venijnig piepen”
  PREMIUM

  Actrice Joke De Bruyn houdt niet zo van de nacht, want “dan komen alle duiveltjes waar je mee worstelt venijnig piepen”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: actrice Joke De Bruyn (39). Uitslapen kan ze niet. “Zelfs niet als ik pas om vijf uur in mijn bed beland, twee uur later sta ik al op.” Het toont maar aan hoe ze met het leven omgaat: niet gezapig, wel full force vooruit. Ze vertelt dan ook ronduit over haar blik op het leven én haar nieuwste geesteskind, de webserie ‘Brak’.
 2. Fysiek beperkt of extreem introvert en toch succesvol: Jasper en Ann-Katrien maakten van hun zwakte hun kracht. “Mild zijn voor jezelf is cruciaal”
  PREMIUM

  Fysiek beperkt of extreem introvert en toch succesvol: Jasper en Ann-Ka­trien maakten van hun zwakte hun kracht. “Mild zijn voor jezelf is cruciaal”

  Basketlegende Michael Jordan zei ooit: “Als je me naar iets pusht waarvan je denkt dat het een zwakte is, dan verander ik die zwakte in een kracht”. En dat is precies wat paralympiër Jasper Balcaen en de verlegen bediende Ann-Katrien Botermans ook deden: zij maakten van hun zwakte een kracht. Jasper heeft geen controle over de rechterkant van zijn lichaam, maar schopte het tot paralympiër. Ann-Katrien vindt haar verlegenheid nu een prachtige karaktertrek. “Denk in mogelijkheden in plaats van in beperkingen”, zegt psychotherapeut Michaël Bloemen.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis