Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Sander verzweeg dat zijn vriendin verongelukte: “We verwachtten een kindje. Maar toen was er dat ongeval”

Geheimen. We steken ze weg, houden ze stil, bewaken ze met ons leven. Redactrice Sabine Vermeiren luistert elke week naar een Vlaming die wél praat. Vandaag: Sander had die avond z’n beste pak aangetrokken en stond haar op te wachten met een boeket bloemen. Maar Linde, te voet, kwam nooit aan. Een dodelijk ongeval, bleek achteraf. Met vluchtmisdrijf. Sindsdien torst Sander een geheim mee. Tegen zijn ouders en vrienden zei hij dat het uit was. De werkelijkheid was eindeloos veel erger.

 1. Magalie (27) liegt tegen haar vriend over de vader van haar oudste zoon: "Twee kinderen bij twee mannen: hoe 'goedkoop' leek ik wel niet?"
  PREMIUM

  Magalie (27) liegt tegen haar vriend over de vader van haar oudste zoon: "Twee kinderen bij twee mannen: hoe 'goed­koop' leek ik wel niet?"

  Geheimen. We steken ze weg, houden ze stil, bewaken ze met ons leven. Redactrice Sabine Vermeiren luistert elke week naar een Vlaming die wél praat. Vandaag: toen ze twee jaar geleden verliefd werd op Raf, zette Magalie alles op alles. Zij: single mama van twee jonge kindjes. Hij: haar redder. Zo graag wilde ze een goeie indruk maken dat haar leugentje eerst nog oké leek. Nu weet ze: dat was het nooit. Vanavond biecht ze Raf op wie de échte biologische vader van haar oudste is. "Hij moet het weten. Dit kan zo niet verder."
 2. Prins Harry test EMDR-traumatherapie uit samen met Oprah: wat is dat en hoe werkt het? “Niet hetzelfde als hypnose”

  Prins Harry test EM­DR-traumathe­ra­pie uit samen met Oprah: wat is dat en hoe werkt het? “Niet hetzelfde als hypnose”

  De Britse prins Harry experimenteert met een relatief nieuwe traumatherapie genaamd EMDR. In zijn docuserie ‘The Me You Can’t See’, die geestelijke gezondheid bespreekbaar maakt, test hij de therapie uit samen met Oprah Winfrey en een EMDR-therapeut. Hiermee hoopt hij zijn angst na het trauma van de dood van zijn moeder te leren verwerken. Hoe werkt zo’n therapie precies? “Je kan er alle belastende ervaringen uit het verleden mee aanpakken”, zegt EMDR-therapeut Katy Bartels.