Deze foto werd gemaakt om 08.20 uur aan Tour & Taxis in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto werd gemaakt om 08.20 uur aan Tour & Taxis in Brussel. © Guy kokken

Regisseur en vroege vogel Frederike Migom (35): “Niet zeker of het een effect van mijn leeftijd of de lockdown is, maar ik besef nu dat ik rust fijn vind”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: de Antwerpse regisseuse Frederike Migom, het brein achter jeugdfilm ‘Binti’ en kortfilm ‘Nora & Sam’ uit de reeks ‘Lockdown’ op Eén. Na het middelbaar verhuisde ze naar New York, waar ze door een lief haar passie voor regisseren ontdekte. Daarna trok ze naar Parijs. Nu wordt ze door de lockdown met zichzelf geconfronteerd. “Ik was het jaar voor corona geen twee weken na elkaar op dezelfde plek geweest.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Ook deze BV’s komen de lockdown door dankzij hun huisdieren. Sam De Bruyn: “Shiva inspireerde mij om even rust te nemen”
  PREMIUM

  Ook deze BV’s komen de lockdown door dankzij hun huisdieren. Sam De Bruyn: “Shiva inspireer­de mij om even rust te nemen”

  Met een huisdier ben je nooit alleen. Zeker in lockdown wapenen viervoeters en pluizige aanverwanten ons tegen eenzaamheid. “Een huisdier waakt over ons mentaal welzijn. En al zeker tijdens een crisis als deze”, weten psychologen. Hond, ezel, kangoeroe, kip of kat: radiostem Sam De Bruyn, actrice Katrien De Ruysscher en VRT-journalist Riadh Bahri brengen een ode aan hun ultieme ‘knuffelcontact’. Lees ook de verhalen van staatssecretaris Sammy Mahdi, kamerlid Goedele Liekens en ‘Latem Leven’-koppel Hélène Nottebaert en Philippe Janssens
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo