Pam.
Volledig scherm
PREMIUM
Pam. © Nathalie Samain

REEKS. Pam (41) probeert al zes jaar zwanger te raken: “Mijn vruchtbaarheidsproblemen zijn een gemene streek van Moeder Natuur”

Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Pam (41). Zij probeert al zes jaar zwanger te geraken, zonder succes. “Potentiële relaties stonden on hold en ik heb carrièremogelijkheden uitgesteld.” Haar laatste hoop nu is een zaad- én eiceldonatie. Daarvoor reist ze naar Spanje, want daar zoeken ze bewust donoren die op je lijken. “‘Laat het toch even lós’, hoor ik mensen weleens zeggen. Goedbedoeld, maar dat kan ik niet. Als vrouw word je continu geconfronteerd met die kinderwens.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. REEKS. Noémi (39) wilde dolgraag mama worden maar zei neen tegen een vruchtbaarheidsbehandeling: “Ik geloof in de wetten van de natuur”
  PREMIUM

  REEKS. Noémi (39) wilde dolgraag mama worden maar zei neen tegen een vruchtbaar­heids­be­han­de­ling: “Ik geloof in de wetten van de natuur”

  Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Noémi (39). Door een auto-immuunziekte is de kans héél klein dat ze ooit zwanger kan raken. Haar enige optie is een ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling, maar dat ziet ze niet zitten. Ze vertelt openhartig over de twijfels en het verdriet die ze ondanks haar keuze, voelt, en hoe ze de moeder in haar toch gelukkig probeert te houden. “Wat als er iets mis zou zijn met de baby? Wil ik dat op mijn geweten hebben? Het is niet omdat het kan, dat het ook per se moet.”
 3. REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”
  PREMIUM

  REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”

  Na een fertiliteitstraject van ruim vijf jaar — en het verlies van haar tweeling na 23 weken zwangerschap in 2019 — richtte Eva Mouton (34) op sociale media #debuskesclub op. Want al te vaak reizen ze in stilte, vrouwen met een onvervulde kinderwens, en Mouton wil dat doorbreken. Krijg je maar geen lidkaart van de ‘mamaclub’ te pakken, dan voel je je vast thuis in haar 'Buskesclub’, waar verhalen van vrouwen met een onvervulde kinderwens worden verenigd. “De Buskesclub klinkt bewust vrolijk. Wij zijn geen bende triestige beren bij elkaar. Wij zijn meer dan vrouwen die graag een baby willen.”