Noémi.
Volledig scherm
PREMIUM
Noémi. © Nathalie Samain

REEKS. Noémi (39) wilde dolgraag mama worden maar zei neen tegen een vruchtbaarheidsbehandeling: “Ik geloof in de wetten van de natuur”

Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Noémi (39). Door een auto-immuunziekte is de kans héél klein dat ze ooit zwanger kan raken. Haar enige optie is een ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling, maar dat ziet ze niet zitten. Ze vertelt openhartig over de twijfels en het verdriet die ze ondanks haar keuze, voelt, en hoe ze de moeder in haar toch gelukkig probeert te houden. “Wat als er iets mis zou zijn met de baby? Wil ik dat op mijn geweten hebben? Het is niet omdat het kan, dat het ook per se moet.”

 1. REEKS. Annelien (29) moest tot drie keer toe een zwangerschap afbreken. “Je crasht van de hoogste wolk tegen de grond”
  PREMIUM

  REEKS. Annelien (29) moest tot drie keer toe een zwanger­schap afbreken. “Je crasht van de hoogste wolk tegen de grond”

  Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Annelien (29). Al van kinds af aan wilde ze graag mama worden, maar telkens gaat het mis. Tot driemaal toe al. De laatste keer heeft ze zelf een hartverscheurende beslissing moeten nemen: een zwangerschapsonderbreking op dertig weken. “Het is onwezenlijk om babykleertjes te moeten kopen voor de geboorte- en sterfdag van je eigen kind dat je op dat moment nog volop voelt bewegen.”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”
  PREMIUM

  REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”

  Na een fertiliteitstraject van ruim vijf jaar — en het verlies van haar tweeling na 23 weken zwangerschap in 2019 — richtte Eva Mouton (34) op sociale media #debuskesclub op. Want al te vaak reizen ze in stilte, vrouwen met een onvervulde kinderwens, en Mouton wil dat doorbreken. Krijg je maar geen lidkaart van de ‘mamaclub’ te pakken, dan voel je je vast thuis in haar 'Buskesclub’, waar verhalen van vrouwen met een onvervulde kinderwens worden verenigd. “De Buskesclub klinkt bewust vrolijk. Wij zijn geen bende triestige beren bij elkaar. Wij zijn meer dan vrouwen die graag een baby willen.”
 1. Voorproefje van NINA met vriendinnen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27): “We zijn allebei gevoelsmensen met het hart op de tong”

  Voorproef­je van NINA met vriendin­nen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27): “We zijn allebei gevoelsmen­sen met het hart op de tong”

  Actrices Lauren Versnick (27) en Lize Feryn (28) zijn twee handen op één buik. Rond hun vriendschap zit nu een gouden randje: Lauren ontwierp een ring voor Lize, en voor enkele andere belangrijke vrouwen uit haar leven. De collectie ‘Lauve’ schittert, na een minder sprankelende periode. “De juwelen konden op geen beter moment klaar zijn. Het voelt alsof ik hiermee een pagina omsla”, vertelt Lauren in NINA dit weekend.