Voormalig voetbaljournaliste Hilde Van Malderen, topscheids Viki De Cremer en Red Flame Tine De Caigny.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig voetbaljournaliste Hilde Van Malderen, topscheids Viki De Cremer en Red Flame Tine De Caigny. © Nathalie Samain / Rebecca Fertinel

Red Flame Tine De Caigny, topscheids Viki De Cremer en voetbaljournaliste Hilde Van Malderen: “Vrouwenvoetbal is puurder”

Belgisch vrouwenvoetbal is een steeds grotere business. En dat is een dankbaar feit voor de dames die hun hart verloren aan de sport. Tine De Caigny, Viki De Cremer en Hilde Van Malderen knokken al jarenlang erg hard om, tegen alle vooroordelen in, hun plek aan het firmament op te eisen. Wat u niet op het scherm ziet? Het ingebakken seksisme waarmee ze onvermijdelijk te maken krijgen. “Als een andere man met een speler praatte, was dat netwerken. Als ik dat deed, was dat ‘flirten’.”

 1. Geen slappe theekransjes: Barbara, Dominique en Sofie zitten bij een stoere vrouwenclub. “Van seks tot beharing, in de kleedkamer is alles bespreekbaar”
  PREMIUM

  Geen slappe theekrans­jes: Barbara, Dominique en Sofie zitten bij een stoere vrouwen­club. “Van seks tot beharing, in de kleedkamer is alles bespreek­baar”

  Vrouwenclubs die het feminisme levend houden, zo zijn er ook in Vlaanderen een aantal. En dan hebben we het niet over wollige bijeenkomsten waar macraméwerkjes en tupperwaredozen worden bestoeft, maar over straffe madammen met een passie. Ze roken sigaren, gooien stokken en rokken in de lucht en vechten samen op rolschaatsen voor de overwinning. “Dankzij de vrouwenclub durf ik dingen te doen die ik anders nooit zo doen.”
 2. 5 vrouwenploegen in een stoere sport over hun sterke band: “Een heel team beschermt je, op én naast het veld”
  PREMIUM

  5 vrouwen­ploe­gen in een stoere sport over hun sterke band: “Een heel team beschermt je, op én naast het veld”

  Ja, enthousiasme werkt aanstekelijk. Ter ere van de week van de ploegsport zwaaien vijf vrouwelijke teams de deuren van hun kleedkamer open voor een openhartig gesprek over de liefde voor hun sport. “Velen van ons zitten de hele dag op kantoor of op school. Als je ’s avonds dan door de modder rolt, vergeet je even alles en iedereen.” Van een sportieve uitlaatklep tot het recept voor meer zelfvertrouwen, ze hebben redenen genoeg voor hun vaste afspraak op het veld. “Sinds ik mama ben is onze wekelijkse trainingsafspraak nog belangrijker. Samen met m’n vriendinnen achter de bal lopen geeft me zuurstof voor de rest van de week.”
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-sessie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

  UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-ses­sie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

  “Laat het los, gooi het eruit. Tijdens de sessie lijkt wat je ziet misschien onsamenhangend of bizar. Nadien vallen de puzzelstukjes in elkaar.” Redactrice Fleur maakt tijdens een Quantum Healing Hypnosis-sessie een bewustzijnsreis: onder begeleide meditatie en hypnose keert ze terug naar eerdere levens. Het doel? Jezelf losmaken van nare ervaringen die je meezeult uit een oeroud verleden, en je de dag van vandaag nog beïnvloeden. “Vertoef ik eindelijk eens in de kamer van mijn hart, vind ik daar een joekel van een cliché.”
 3. Galeriste Sofie Van de Velde: “Ooit hielp ik Leonardo DiCaprio kiezen tussen een Basquiat of een Picasso”

  Galeriste Sofie Van de Velde: “Ooit hielp ik Leonardo DiCaprio kiezen tussen een Basquiat of een Picasso”

  De Antwerpse Sofie Van de Velde runt drie galerijen en is te zien als kunsthandelaar in ‘Stukken van mensen’. Haar leven is even surreëel als sommige werken die ze verhandelt. Leonardo DiCaprio adviseren, een korset van Frida Kahlo thuis stockeren of een echte Keith Haring op de kop tikken: Van de Velde moet er het hoofd koel bij houden. “Ik werk al tien jaar zeven dagen op zeven.”