Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Psycholoog geeft tips voor het smeden en volhouden van goede voornemens in coronatijd: “Een wereldreis is lastig, maak plannen die haalbaar zijn”

Traditioneel staat de maand januari voor het maken van goede voornemens, maar een groot deel van ons faalt er ook gauw in. Heeft het dan nut om voornemens te maken in tijden van pandemie? “Stilstaan bij wat jij belangrijk vindt, is sowieso zinvol”, aldus motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent). “Je hoeft je dromen niet ‘on hold’ te zetten.” Plus, hij geeft ook tips om je plannen vol te houden. Benieuwd of het dit jaar wél lukt?

2 reacties

 • Mario Tersago

  2 weken geleden
  @Emi, terecht en anderzijds.. Als de mensen al eens zouden beginnen om de raad van de experts, sinds begin corona, te behartigen en NIET op reis te gaan.. zou men het misschien niet nodig vinden om een psycholoog, tips te laten geven.
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  Plannen smeden, daar naartoe leven en volhouden is een kwestie van opvoeding bijbrengen aan je kinderen. Worden we nu als zooooo aanzien dat er ze zich daar een psycholoog moet over ontfermen ? Hoe meer tegenwind je in 't leven ervaart, hoe meer lessen je er moet kan trekken. Dan kom je er altijd sterker uit.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"