Kim (rechts) en Julie (links) kozen er vorig jaar allebei voor om al hun sociale media te verwijderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim (rechts) en Julie (links) kozen er vorig jaar allebei voor om al hun sociale media te verwijderen. © rv

Prins Harry en Meghan verwijderen hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: “ Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid”

Bottega Veneta begon 2021 met een drastische actie: het Italiaanse modemerk verwijderde al zijn sociale media. Prins Harry en Meghan deden hetzelfde. Het koppel was de negativiteit op Facebook en Twitter moe. In een tijdperk – én een pandemie – waarin sociale media zo met ons leven vervlochten zijn, lijkt offline gaan voor sommigen ondenkbaar. Maar voor anderen is de maat net zo vol. Kim en Julie besloten in 2020 ook om Facebook en co. vaarwel te zeggen en hebben daar nog geen moment spijt van gehad. “Sociale media zijn als slotmachines in een casino”, zegt digitale detoxcoach Christine Wittoeck. “Als ze geen duidelijke toegevoegde waarde voor je hebben, kan je ze beter elimineren.”

 1. Ook deze BV’s komen de lockdown door dankzij hun huisdieren. Sam De Bruyn: “Shiva inspireerde mij om even rust te nemen”
  PREMIUM

  Ook deze BV’s komen de lockdown door dankzij hun huisdieren. Sam De Bruyn: “Shiva inspireer­de mij om even rust te nemen”

  Met een huisdier ben je nooit alleen. Zeker in lockdown wapenen viervoeters en pluizige aanverwanten ons tegen eenzaamheid. “Een huisdier waakt over ons mentaal welzijn. En al zeker tijdens een crisis als deze”, weten psychologen. Hond, ezel, kangoeroe, kip of kat: radiostem Sam De Bruyn, actrice Katrien De Ruysscher en VRT-journalist Riadh Bahri brengen een ode aan hun ultieme ‘knuffelcontact’. Lees ook de verhalen van staatssecretaris Sammy Mahdi, kamerlid Goedele Liekens en ‘Latem Leven’-koppel Hélène Nottebaert en Philippe Janssens
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo