Kim (rechts) en Julie (links) kozen er vorig jaar allebei voor om al hun sociale media te verwijderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim (rechts) en Julie (links) kozen er vorig jaar allebei voor om al hun sociale media te verwijderen. © rv

Prins Harry en Meghan verwijderen hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: “ Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid”

Bottega Veneta begon 2021 met een drastische actie: het Italiaanse modemerk verwijderde al zijn sociale media. Prins Harry en Meghan deden hetzelfde. Het koppel was de negativiteit op Facebook en Twitter moe. In een tijdperk – én een pandemie – waarin sociale media zo met ons leven vervlochten zijn, lijkt offline gaan voor sommigen ondenkbaar. Maar voor anderen is de maat net zo vol. Kim en Julie besloten in 2020 ook om Facebook en co. vaarwel te zeggen en hebben daar nog geen moment spijt van gehad. “Sociale media zijn als slotmachines in een casino”, zegt digitale detoxcoach Christine Wittoeck. “Als ze geen duidelijke toegevoegde waarde voor je hebben, kan je ze beter elimineren.”

 1. Belgische artieste Meskerem Mees (21) viert de Week van de Belgische muziek: “We mogen onszelf op de borst kloppen”

  Belgische artieste Meskerem Mees (21) viert de Week van de Belgische muziek: “We mogen onszelf op de borst kloppen”

  Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische artieste. Vandaag: Meskerem Mees (21). Zij beleefde haar muzikale doorbraak in het vreemdste jaar der jaren. Maar dat laat ze niet aan haar hart komen. “Het is heerlijk om alle tijd van de wereld te hebben. Als je deadlines hebt of als er een label achter je aanzit, ben je niet ontspannen en dat blokt de creativiteit.”
 2. Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttijden zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”
  PREMIUM

  Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttij­den zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”

  Terwijl corona verder woedt, gaan steeds meer alarmsignalen af. Want het aantal Belgen met mentale problemen neemt toe, maar onze mentale zorg kan niet volgen. Dat kan het al een hele tijd niet: hulpbehoevende jongeren en volwassen kwamen al voor de pandemie op lange wachtlijsten terecht. Met het gevolg dat hun problemen verergeren of ze elders suboptimale hulp zoeken. “Zelfs voor een ernstig suïdale jongere is er nergens plaats. ‘Probeer volgende week nog eens’, krijgt dat gezin te horen.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!