Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Unsplash

Portemonnee verloren? Geld is de oplossing

Geloof jij in de goedheid van de mens? Terecht, zo blijkt. Een nieuwe studie toont aan dat een portemonnee met geld vaker wordt teruggebracht dan eentje zonder centjes. Best opvallend, want economen gingen altijd uit van het tegenovergestelde.

7 reacties

 • Filiep Lapeire

  2 jaar geleden
  Behandel een ander zoals je zelf wil behandeld worden en mocht iedereen dezelfde mening dragen zou de wereld er een beetje mooier uitzien.
 • andy roels

  2 jaar geleden
  Ik ben vorige maand mijn portefeuille met 100 eur erin verloren. De vinder heeft ze naar de politie gebracht zonder het geld. Daar heb je dus echt niets aan want van zodra je aangifte doet bij politie zijn al je spullen waardeloos. Na ophaling bij de politie heb ik portefeuille in vuilbak gesmeten met brief erin: te laat... Iemand is je al voorgeweest om het geld eruit te halen.
 • Chris Goossens

  2 jaar geleden
  Ik denk dat de kans met een lege (of bijna lege) portemonnee vooral laag is omdat je niet weet of je de "eerste vinder" bent. Voor hetzelfde geld heeft de 'eerste vinder' het geld al genomen en kan je achteraf - onterecht - aanzien worden als een dief. Ik denk dat daar vooral de oorzaak van dit effect moet gezocht worden.
 • L. Vancraeynest

  2 jaar geleden
  Portefeuille met 29000 bef, tal van uitgeschreven eurocheques en kredietkaart gevonden. Onze zoektocht kwam uit bij de eigenaar van een restaurant. Restaurant evenwel gesloten. Pas na lang zoeken privé-adres en telefoonnummer gevonden. Man en zijn jongedame kwam dan met dure Landrover om portefeuille vragen. Vrouw telde het geld en vroeg hem of er geen 30000 bef in zat!! Hij liep rood aan en zei dat hij 1000 bef op café had verteerd. Zelf om een beloningske moeten vragen of ik kreeg niks....
 • Ferdinand Van loon

  2 jaar geleden
  Heb zelf al twee keer een portemonnee gevonden en zelf bij de eigenaar afgeven en telkens zonder een bedankje! Maar ik blijf geloven in het goede van de mens!
 1. Voorproefje van NINA met vriendinnen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27): “We zijn allebei gevoelsmensen met het hart op de tong”

  Voorproef­je van NINA met vriendin­nen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27): “We zijn allebei gevoelsmen­sen met het hart op de tong”

  Actrices Lauren Versnick (27) en Lize Feryn (28) zijn twee handen op één buik. Rond hun vriendschap zit nu een gouden randje: Lauren ontwierp een ring voor Lize, en voor enkele andere belangrijke vrouwen uit haar leven. De collectie ‘Lauve’ schittert, na een minder sprankelende periode. “De juwelen konden op geen beter moment klaar zijn. Het voelt alsof ik hiermee een pagina omsla”, vertelt Lauren in NINA dit weekend.
 2. Actrice Jennifer Hudson verlegt grenzen in haar rol als Aretha Franklin: “Aretha hakte zelf de knoop door. ‘Jennifer, jij moet me spelen’, zei ze”

  Actrice Jennifer Hudson verlegt grenzen in haar rol als Aretha Franklin: “Aretha hakte zelf de knoop door. ‘Jennifer, jij moet me spelen’, zei ze”

  Na de megaflop van de film ‘Cats’ is Jennifer Hudson (39) – ‘JHud’ voor de vrienden – gelukkig niet uitgezongen. Beter nog, ze verovert nu het witte doek als de ultrabekende gospelzangeres Aretha Franklin. Al moest de Oscarwinnares daar liefst vijftien jaar geduld voor hebben én een vreselijke tragedie uit haar leven terug onder ogen komen. “Zonder mijn eigen verdriet en verlies had ik deze rol nooit kunnen spelen.”
 1. Amerikanen die verjaren op 9/11 vinden steun bij elkaar dankzij Facebookgroep: “Het vraagt moed om te zeggen dat je jarig bent op 11 september”

  Amerikanen die verjaren op 9/11 vinden steun bij elkaar dankzij Facebook­groep: “Het vraagt moed om te zeggen dat je jarig bent op 11 september”

  Verjaren op 11 september, het is vooral in de Verenigde Staten sinds 2001 een beetje een vergiftigd geschenk. Want verjaren op een van de donkerste dagen in de geschiedenis, is er niet altijd even makkelijk. Daarom zoeken de getroffenen steun bij elkaar in een Facebookgroep. En dat helpt. “Het is een tragische dag, maar er zijn nog altijd mensen die die dag ook wat te vieren hebben.”