Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

“Plan die zomer niet te vol, maak tijd voor natuur, hobby’s en ‘lekkere’ seks”: psychologen geven 7 tips voor een verkwikkende zomervakantie in tijden van corona

De zomervakantie is gestart. En laten we er geen doekjes om winden: we zijn eraan toe. De coronacrisis vergde heel wat energie en laat bij sommigen mentale sporen na. Nu festivals, publieke feestjes of verre reizen zijn geschrapt van zomeragenda, vallen heel wat mensen in een zwart gat. Maar hoe kan je in tijden van corona toch een verkwikkende zomervakantie beleven? Van kuieren in de Belgische natuur tot ‘lekkere seks’: De expertengroep ‘Psychologie & Corona’, die ook de GEES adviseert, geeft 7 tips!

6 reacties

 • Dick De Zeure

  7 maanden geleden
  Ik zal als 65 plusser vooral mijn verstand blijven gebruiken en zoveel mogelijk in mijn kot blijven. Je hebt maar 1 leven dus moet je er niet te lichtzinnig mee omspringen. We zullen pas echt gerust kunnen zijn als er een vaccin beschikbaar is. Tot dan kan ik het nog wel even rustig aan doen.
 • andy seresia

  7 maanden geleden
  Die experts hebben zin voor humor , je moet sociale distance houden , geen handen meer geven maar lekkere sex is geen probleem , als je dan weet dat het merendeel van de mensen single zijn of gescheiden
 • Christian De witte

  7 maanden geleden
  Als ik dit zo allemaal lees ... Het lijkt er gewoon op ons normale leven verder zetten. Dus we zijn goed bezig dan hè
 • stefan crama

  7 maanden geleden
  Vakantie in eigen land stelt heel weinig voor. Op veel openbare domeinen mag je alleen binnen op afspraak of is het voorbehouden voor burgers van de eigen gemeente. In pretparken ook alleen op afspraak. Wat fietsen en wandelen betreft is dat een tijdje OK maar na een paar weken word je dat beu.
 • David Hermans

  7 maanden geleden
  Djeezes, mogen we nog zelf bepalen wat we doen in onze vrije tijd? Al die experten hebben veel te veel tijd denk ik zo. Ik zou ze aanraden eens een 'echte' job te zoeken. En wat zijn we toch verwend. Als het enige waar we ons zorgen moeten over maken is hoe we onze vakantie zullen plannen, dan besef je toch in wat voor geprivilegieerde maatschappij we leven? Kom met jullie tips maar eens af in pakweg Syrië...
 1. Therapie blijft voor veel Belgen onbetaalbaar, met zware gevolgen. Evelien (30): “Ik krijg 120 euro per jaar terugbetaald. Daar ben ik 1 maand mee geholpen”

  Therapie blijft voor veel Belgen onbetaal­baar, met zware gevolgen. Evelien (30): “Ik krijg 120 euro per jaar terugbe­taald. Daar ben ik 1 maand mee geholpen”

  Onze mentale gezondheid is belangrijker dan ooit. Maar terwijl we nieuwsberichten lezen over jongeren die massaal in de put zitten of burn-outs die de pan uit rijzen, blijft therapie onmenselijk duur. Zo’n 55 euro om een uurtje te praten met een psycholoog? Toch maar niet, denken we dan. Of we kunnen niet anders en betalen ons blauw. Evelien Chiau (30) betaalt al tien jaar therapie en vertelt hoe die financiële last alles nog zwaarder maakt. “Onze overheid ziet mensen lijden en zelfmoordcijfers stijgen. Waarom grijpt ze niet in?”, vraagt ze zich af. Margot Cloet van Zorgnet-Icuro treedt haar bij. “Een psycholoog moet veel toegankelijker worden.”
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen