Pexels
Volledig scherm
© Pexels

OPROEP. NINA zoekt mensen die zich opkleden voor hun vaccinatie-afspraak

Kostuums. Lange jurken. Hoge hakken. Felle oogschaduw en rode lippen. De laatste maanden was het minder van dat. Gelukkig is het einde van de pandemie in zicht. Bijna kunnen we proeven van vrijheid, en dat willen veel mensen vieren. Hoe? Door een bijzondere outfit te dragen voor hun vaccinatie-afspraak.

  1. Joppe De Campeneere (23) is noch man, noch vrouw. ‘Topdokter’ Piet Hoebeke: “Geslacht en gender zijn niet zwart-wit. Voor niemand van ons”
    PREMIUM

    Joppe De Campeneere (23) is noch man, noch vrouw. ‘Topdokter’ Piet Hoebeke: “Geslacht en gender zijn niet zwart-wit. Voor niemand van ons”

    Vandaag is het de Internationale dag voor non-binaire mensen. Een dag om stil te staan bij een grote groep die zich niet identificeert als man of vrouw, want het is echt niet zo dat er maar twee genders zijn. De realiteit is complexer, bevestigt ‘Topdokter’ en professor urologie Piet Hoebeke. “Bij elk van ons staan de knopjes op het ‘mengpaneel’ van gender en geslacht anders.” En elk van ons heeft baat bij zo’n diverser wereldbeeld, zegt Joppe De Campeneere, die* non-binair is. “Vasthouden aan de hokjes van man en vrouw geeft nadelen voor iedereen. Zelfs voor de stoerste, meest mannelijke man.”