Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pexels

OPROEP. NINA zoekt koppels die na hun studies zijn ingetrokken bij de (schoon)ouders

Na de studies een eigen woonplaats zoeken: het is niet iedereen gegeven. Jongeren willen vaak nog even sparen of profiteren van de huiselijkheid bij Hotel Mama. Maar tegelijk willen ze samenhokken met hun partner. De oplossing: als koppel intrekken bij de (schoon)ouders. Doe jij het ook? Dan zijn we benieuwd naar jouw verhaal. 

  1. Joppe De Campeneere (23) is noch man, noch vrouw. ‘Topdokter’ Piet Hoebeke: “Geslacht en gender zijn niet zwart-wit. Voor niemand van ons”
    PREMIUM

    Joppe De Campeneere (23) is noch man, noch vrouw. ‘Topdokter’ Piet Hoebeke: “Geslacht en gender zijn niet zwart-wit. Voor niemand van ons”

    Vandaag is het de Internationale dag voor non-binaire mensen. Een dag om stil te staan bij een grote groep die zich niet identificeert als man of vrouw, want het is echt niet zo dat er maar twee genders zijn. De realiteit is complexer, bevestigt ‘Topdokter’ en professor urologie Piet Hoebeke. “Bij elk van ons staan de knopjes op het ‘mengpaneel’ van gender en geslacht anders.” En elk van ons heeft baat bij zo’n diverser wereldbeeld, zegt Joppe De Campeneere, die* non-binair is. “Vasthouden aan de hokjes van man en vrouw geeft nadelen voor iedereen. Zelfs voor de stoerste, meest mannelijke man.”