pexels
Volledig scherm
pexels © pexels

Op het internet circuleren video’s die beweren je uiterlijk te kunnen veranderen. Wat is ‘subliminal beauty' en hoe werkt het?

Op het internet circuleren momenteel video’s die claimen dat ze je uiterlijk zouden kunnen veranderen. Hoe, vraag je je af? De verborgen boodschappen die de video’s bevatten zouden inspelen op je onderbewustzijn, waardoor je gedrag beïnvloed wordt en op termijn ook je uiterlijk zou kunnen veranderen. De techniek werd voor het eerst gebruikt in de jaren vijftig om producten te adverteren. Op YouTube hebben subliminale video’s miljoenen views, de hashtag #subliminal is al meer dan 194 miljoen keer bekeken op TikTok. Maar werkt het ook echt?

 1. “De wet van aantrekkingskracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet.” Drie ondernemers over hoe zij hun doelen ‘manifesteren’
  PREMIUM

  “De wet van aantrek­kings­kracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet.” Drie onderne­mers over hoe zij hun doelen ‘manifeste­ren’

  ‘Manifesteren’ is de kunst om met je gedachten iets in je leven te brengen, volgens de wet van de aantrekkingskracht. Boeken over die praktijk bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw, maar de laatste tijd is de materie steeds populairder. Niet alleen bij ‘spiri wiri’s’, maar bij alle lagen van de bevolking. Ondernemers Loewi Monbaliu, Jessica De Block en Elfi De Bruyn gebruiken de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven. Manifestatiecoach Rita Vanhumskercken van Freedomlab maakte er zelfs haar job van en werd manifestatiecoach. Zij vertelt ons alles wat we erover moeten weten.
 2. Voorproefje van NINA met kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: “Mijn eigen kinderen krijgen veel van mij gedaan”

  Voorproef­je van NINA met kinderrech­ten­com­mis­sa­ris Caroline Vrijens: “Mijn eigen kinderen krijgen veel van mij gedaan”

  Na jarenlang achter de schermen te werken in de jeugdzorg, is Caroline Vrijens (46) nu twee jaar de scherpe stem van onze kinderen en jongeren. Als kinderrechtencommissaris verdedigt Caroline hun belangen. Vurig en voortdurend. NINA strikte haar voor een openhartig gesprek, dat je dit weekend in de bijlage leest. “Mama stierf toen ik 13 was. Ik weet heel goed hoe belangrijk een warm nest is.”