Volledig scherm
© BRUNO PRESS

Op deze leeftijd zou jij je leven op orde moeten hebben

Als tiener denk je vaak dat je je leven uitgevogeld hebt eens je tram 3 gepasseerd bent. Maar als het zover is, heb je die leuke job nog niet te pakken, ben je nog single en staat er amper geld op je spaarrekening. Klinkt dat herkenbaar? Geen paniek: je bent niet de enige. Volgens een nieuwe studie hebben de meeste mensen pas vanaf 39 jaar hun leven op orde. 

4 reacties

 • Yvan Van Nieuwenhuyze

  2 jaar geleden
  Allemaal zijn we grote SLAAF van onze al dan niet opgedrongen luxe?! ..En ja hoor vadertje staat helpt grondig mee om ons zakje leeg te houden zodat we VERPLICHT zijn om met 2 te gaan werken !! Reken maar eens uit hoeveel bouwen nu duurder is geworden dan in de jaren '70 en dan heb ik het niet over het uur loon maar over al de bijkomende regels en wetten..
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Ik heb daar als dertiger helemaal geen last van gehad en als zeventiger ben ik heel blij dat ik de hedendaagse miserie en de druk waarmee jonge mensen nu geplaagd worden voor een stuk achter mij kan laten, ook al mag mijn pensioentje een ietsje meer zijn.
 • Saadia Sellak

  2 jaar geleden
  Bene, ik begrijp wat u bedoelt. Ik denk niet dat de oorzaak bij technologie ligt. Het ligt meer aan de opgedreven prijzen. Vroeger kon een gezin met één modaal salaris een gezinswoning kopen, kleding en voeding en een vervoersmiddel. Nu kan men met één salaris nauwelijks een fatsoenlijke gezinswoning kopen en voldoende overhouden voor de noodzakelijke uitgaven van het gezin.
 • Bene Devos

  2 jaar geleden
  Wij zijn bezig onze dia's van de jaren zeventig te digitaliseren.Wanneer ik dat bekijk waren wij zeer jonge ouders, 27 en drie kindjes tussen 0 en 6. Het geluk straat af van die foto's,en wat hadden we weinig.Niet meer te vergelijken met nu. Toen was het toch veel beter dan nu, sociaal en tevredenheid en plezier in t'leven en alles veel veel simpeler zonder dat technologisch gedoe.
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment