pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© pexels

Ook oudere generaties worstelen met ongezond smartphonegebruik. Ise (27): “Mijn ouders praten niet meer aan tafel, ze scrollen gewoon”

Wanneer we het over de gevaren van de smartphone hebben, denken we meteen aan jongeren. Zíj zijn verslaafd. Maar in de realiteit blijkt dat oudere generaties even grote slachtoffers kunnen zijn van de minicomputer in onze hand. Ise* (27) ziet het bij haar ouders: ze zijn 54, maar gedragen zich door hun smartphone als tieners. “Als ik hen vraag om te stoppen met scrollen aan tafel, reageren ze met puberaal gemor.” Mediapsycholoog Koen Ponnet en digitale detoxcoach Christine Wittoeck herkennen het fenomeen. “Oudere generaties worden amper geleerd hoe ze hun smartphonegebruik kunnen reguleren.”

  1. OPROEP. NINA zoekt mensen die ontevreden zijn over een mislukte cosmetische ingreep

    OPROEP. NINA zoekt mensen die ontevreden zijn over een mislukte cosmeti­sche ingreep

    Recent haalde het voormalige topmodel Linda Evangelista (56) het nieuws. Ze durft niet meer naar buiten te komen, zegt ze, laat staan te werken als model nadat ze “verminkt werd” door een cosmetische procedure. “De behandeling heeft niet alleen mijn levensonderhoud vernietigd. Het heeft me ook in een diepe depressie en de laagste diepten van zelfhaat gebracht.” Het gebeurt wel vaker dat plastische ingrepen faliekant mislopen, maar slachtoffers zwijgen meestal door het taboe dat op de situatie rust.