radiostem Sam De Bruyn, actrice Katrien De Ruysscher en VRT-journalist Riadh Bahri.
Volledig scherm
PREMIUM
radiostem Sam De Bruyn, actrice Katrien De Ruysscher en VRT-journalist Riadh Bahri. © Sandra Mermans

Ook deze BV’s komen de lockdown door dankzij hun huisdieren. Sam De Bruyn: “Shiva inspireerde mij om even rust te nemen”

Met een huisdier ben je nooit alleen. Zeker in lockdown wapenen viervoeters en pluizige aanverwanten ons tegen eenzaamheid. “Een huisdier waakt over ons mentaal welzijn. En al zeker tijdens een crisis als deze”, weten psychologen. Hond, ezel, kangoeroe, kip of kat: radiostem Sam De Bruyn, actrice Katrien De Ruysscher en VRT-journalist Riadh Bahri brengen een ode aan hun ultieme ‘knuffelcontact’. Lees ook de verhalen van staatssecretaris Sammy Mahdi, kamerlid Goedele Liekens en ‘Latem Leven’-koppel Hélène Nottebaert en Philippe Janssens 

 1. Journalist Evelien over haar ingrijpende ontdekkingstocht: “Als ‘dragking’ genas ik van mijn trauma’s en liefdesverdriet”

  Journalist Evelien over haar ingrijpen­de ontdek­kings­tocht: “Als ‘dragking’ genas ik van mijn trauma’s en liefdesver­driet”

  Dragqueens kent iedereen, maar je leest het goed: we verdiepen ons dit keer in ‘dragkings’. Verschillende gebeurtenissen hebben de ontdekkingstocht van journaliste Evelien Delgouffe in gang gezet. Een liefdesbreuk, ongewenste intimiteiten en Beyoncé. Allen hebben ze ertoe geleid dat ze haar vrouwelijkheid te gepasten tijde aan de kant zet en op zoek gaat naar antwoorden. “Van dragkings wordt vaak gedacht dat ze louter een karikatuur van de man uitbeelden. Maar het gaat zoveel dieper.”
 2. Olga Leyers en haar vriendinnen over een generatie die weet wat ze wil: “Je eigen keuken, je wasmachine, je bed opmaken? Het is als met de Barbies spelen maar dan in het groot”

  Olga Leyers en haar vriendin­nen over een generatie die weet wat ze wil: “Je eigen keuken, je wasmachine, je bed opmaken? Het is als met de Barbies spelen maar dan in het groot”

  Dat we Olga Leyers (23) al meer dan een jaar niet op televisie zien, is geen toeval. De jongste dochter van clan Leyers focust exclusief op haar studies rechten. Ze woont voor het eerst in haar leven alleen en heeft ook in de liefde een zekere rust gevonden. “Ik ben gelukkiger dan ooit. Het voelt als Olga 2.0.”
 3. “Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte”. Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar

  “Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte”. Lara Chedraoui van Intergalac­tic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar

  Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Lara Chedraoui (36), de frontvrouw van Intergalactic Lovers. Ze werd in april geveld door corona en is nog steeds niet volledig de oude. “Als ik in de studio een lied moet zingen, sta ik na enkele minuten te hijgen van ik kan niet meer.” Een gesprek over identiteitscrisissen, een helse revalidatie en een muziekcarrière on hold.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!