Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Nathalie Samain

Ontwerp­ster Katrien Herdewyn schopt het tot in Silicon Valley met hightech schoenen: “Wetenschappers gaan er altijd van uit dat vrouwen niet veel kunnen”

Ze geeft consulting aan start-ups in Silicon Valley en doctoreerde in de wetenschappen, maar het hart van Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk Elegnano. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad. “Toen ik mijn doctoraat deed en aan de universiteit werkte, dachten mensen vaak dat ik de secretaresse of de assistente was en alleen de telefoon opnam.”

 1. Lucide dromen maken je mentaal sterker. Expert legt stap voor stap uit hoe

  Lucide dromen maken je mentaal sterker. Expert legt stap voor stap uit hoe

  Sinds de Netflix-hit ‘Behind Her Eyes’ heeft iedereen het over lucide dromen: dromen waarin je bewust bent van het feit dat je aan het dromen bent. Wist je dat je zulke dromen actief kan opwekken en dat ze psychologisch heel nuttig kunnen zijn? Psycholoog Tim Post, auteur van het boek ‘Droom meester’ geeft er wereldwijd lezingen over. Hij licht toe: “Eenmaal je weet dat je droomt, kan je de touwtjes in handen nemen en je droom sturen. Je kan bijzondere dingen doen die in het echte leven nooit mogelijk zouden zijn.”
 2. Ontwerpster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoendesign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ontwerp­ster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoende­sign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ze pendelt tussen België en San Francisco, om consulting te geven aan start-ups in Silicon Valley. Maar het hart van ingenieur en ontwerpster Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk ‘Elegnano’. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad, vertelt ze in NINA.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs