Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Ontvriend jij ook mensen met een andere mening op sociale media? Relatietherapeut geeft advies

2020 was hét jaar bij uitstek om een mening te hebben. Van het coronavirus, de bijhorende maatregelen en het vaccin, tot Trump en Black Lives Matter. Er was heel wat om over na te denken - en dus ook heel wat om over te discussiëren. Daarnaast hadden we meer tijd dan ooit om te surfen, reageren en debatteren. Volgens een onderzoek van Digital Third Coast mondde dat niet zelden uit in online ruzies tussen vrienden en zelfs tussen familieleden. “We moeten leren beseffen dat onze waarheid niet dé waarheid is," zegt relatietherapeut Chloé De Bie.

9 reacties

 • Emi Hergersberg

  4 weken geleden
  Iedereen kan doen en denken wat ze willen. Waardering, interesse en respect moet van 2 kanten komen Met echte vrienden heb je raakpunten. Ze zijn als goede wijn en worden met de jaren beter. Zonder raakpunten houdt vriendschap niet stand. Ik wil geen vrienden die enkel mijn energie opsporen om zich zomaar te laten entertainen. De sociale media is een tijdswreter.
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 maand geleden
  heeft iemand een andere mening dan wordt er bij mij over gepraat en probeer ik de goede punten van de andere te waarderen , het is de kunst van in dialoog te gaan en proberen een vergelijk te vinden iets war onze jeugd niet (meer) doet.
 • chris eeckhout

  1 maand geleden
  FB vrienden? Desondanks ik nooit op aanvragen voor vriendschap of wat ook reageer, blijf ik dagdagelijks overstelpt worden met verzoekjes en dan nog van personen die ik het geheel niet ken, zelfs niet via eventuele kennissen. Vele verzoekjes komen zelfs uit verste uithoeken of zijn afkomstig van individuen die in het buitenland wonen of verblijven. Ik ben dit opgedrongen gedoe van FB kotsbeu en overweeg om FB definitief af te sluiten!! Wanneer gaat de overheid de misbruiken van FB aanpakken?
 • vanfleteren diederik

  1 maand geleden
  Het blijft een bizar fenomeen. Activisme tegen racisme, maar tegelijkertijd mensen uitsluiten omat ze een andere mening hebben. Dan ben je niet echt tegen discriminatie, maar wil je dat een andere groep er het voorwerp van wordt.
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Ik heb geen FB of dergelijke, maar iemand de rug toekeren omdat hij/zij een andere mening heeft? Het argument moet wel goed onderbouwd zijn om er over na te denken. Je moet een eigen mening hebben, maar niet denken dat je de wijsheid in pacht heb.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"