@rosegoldzebra op TikTok
Volledig scherm
© @rosegoldzebra op TikTok

Nieuwe TikTok-filter ‘ontspiegelt’ je gezicht en dat is shockerend voor velen: “Ik haat deze trend. Ik voel me zo lelijk”

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waarom belieg je me constant? Dat denk je als je de ‘inverted’-filter op videoapp TikTok gebruikt. De filter toont je hoe je gezicht eruitziet als het niét gespiegeld wordt en dat is schrikken voor velen. Vooral omdat het ook pijnlijk duidelijk maakt wie zich wel en niet gelukkig mag prijzen met een symmetrisch gezicht. 

 1. Een voorproefje van NINA. De waarheid over Instagram ontrafeld met 7 influencers, waaronder Jamie-Lee Six (22): “Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn”

  Een voorproef­je van NINA. De waarheid over Instagram ontrafeld met 7 influen­cers, waaronder Jamie-Lee Six (22): “Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn”

  Zijn ze inspirerend of manipulatief? Oprecht geïnteresseerd in wat ze posten of regelrechte schnabbelaars? En hoe werkt hun scene met schijnbaar eigen wetmatigheden? We namen een duik in de wondere wereld van Instagram met de Vlaamse influencers Jamie-Lee Six (22), Zoey Hasselbank (29), Kirsten Jassies (46), Cindy Van Dyck (28), Eva Tuytelaers (35), Romy Slimbach (25) en Nanja Massy (33). Samen zijn ze goed voor heel wat volgers en dus ook heel wat invloed.
 2. BV’s maken zich zorgen over het zelfbeeld van hun dochters: “Ik ken collega’s die niet één foto posten voor ze hun wallen weggewerkt hebben”
  PREMIUM
  Showbizz

  BV’s maken zich zorgen over het zelfbeeld van hun dochters: “Ik ken collega’s die niet één foto posten voor ze hun wallen weggewerkt hebben”

  Op sociale media worden we overspoeld met prachtige foto’s van semi-perfecte influencers en modellen. Een onhaalbare standaard die al snel voor onzekerheid zorgt, zeker bij jonge meisjes. Die beseffen immers niet dat altijd dat vooral filters verantwoordelijk zijn voor de perfectie. TV Familie sprak met enkele bekende ouders als Eveline Hoste en Joyce De Troch over hoe zij daarmee omgaan. “Hebben mijn dochters straks een wat minder strakke poep en dat zint hen niet? Dan moeten ze een rondje extra ‘rond den blok’ lopen.”