rv
Volledig scherm
© rv

Nieuwe filmtrailer met actrice Natali Broods wil mensen aanzetten om te praten over grensoverschrijdend gedrag

De Vlaamse overheid heeft een trailer voor een nieuwe film gelanceerd. Die film heet ‘NonExistent’ en is - ook letterlijk - niet echt gemaakt. Het maakt namelijk deel uit van een campagne, die het taboe rond grensoverschrijdend gedrag wil doorbreken.

 1. “Geen seks, geen solo”: kunstenaar Jan Fabre gedagvaard voor grensoverschrijdend gedrag tegen medewerksters
  PREMIUM

  “Geen seks, geen solo”: kunstenaar Jan Fabre gedagvaard voor grensover­schrij­dend gedrag tegen medewerk­sters

  Kunstenaar Jan Fabre (62) moet in september voor de rechtbank verschijnen voor pesterijen, geweld en ongewenst seksueel gedrag ten aanzien van de medewerksters van zijn dansgezelschap Troubleyn. Hij zou twaalf vrouwen hebben lastiggevallen en één van hen zelfs hebben aangerand. “Toen ik hem vroeg of het waar was dat je met hem naar bed moest gaan voor een solo, keek hij ostentatief naar het bed en zei hij dat ik wist wat mij te doen stond.”
 2. Misbruik in de modewereld: 11 vrouwen dienen klacht in tegen Elite-baas Gérald Marie. “Toen ik wakker werd, zat hij bovenop me”
  PREMIUM
  Celebrities

  Misbruik in de modewereld: 11 vrouwen dienen klacht in tegen Eli­te-baas Gérald Marie. “Toen ik wakker werd, zat hij bovenop me”

  De Britse prins Andrew (61) wordt het inmiddels erg heet onder de voeten en ontwerper Alexander Wang (37) lijkt te hebben geschikt met zijn aanklagers. Nu moet de kop van Gérald Marie (71), ex-topman van Elite Parijs, gaan rollen. Eindelijk, want na vele beschuldigingen van aanranding en verkrachting - zelfs zijn ex-vrouw Linda Evangelista steunt de aanklagers - gebeurt er al twintig jaar niets. “Het ergste was nog dat geen van zijn aanwezige vrienden ingreep, het was voor hen business as usual.”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.