Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Neuropsycholoog legt uit hoe je je aantrekkingskracht kunt vergroten: “Er zijn een aantal universele uiterlijke factoren waar we massaal voor vallen”

Ware schoonheid zit vanbinnen. En dat mag je letterlijk nemen, want wie of wat we mooi vinden wordt grotendeels bepaald door onze herseninhoud. Al spelen échte knappe koppen daar slim op in, met dank aan inzichten uit de neuropsychologie. Beauty en brains gaan dus wél samen. Neurowetenschapper Arnaut Aubert onthult welke aspecten van ons uiterlijk de meeste aandacht opeisen en onze beautyredactrice geeft tips om elk aspect goed uit te spelen. “De belangrijkste kenmerken situeren zich binnen de zogenaamde social triangle.”

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Op het internet circuleren video’s die beweren je uiterlijk te kunnen veranderen. Wat is ‘subliminal beauty' en hoe werkt het?

  Op het internet circuleren video’s die beweren je uiterlijk te kunnen veranderen. Wat is ‘subliminal beauty' en hoe werkt het?

  Op het internet circuleren momenteel video’s die claimen dat ze je uiterlijk zouden kunnen veranderen. Hoe, vraag je je af? De verborgen boodschappen die de video’s bevatten zouden inspelen op je onderbewustzijn, waardoor je gedrag beïnvloed wordt en op termijn ook je uiterlijk zou kunnen veranderen. De techniek werd voor het eerst gebruikt in de jaren vijftig om producten te adverteren. Op YouTube hebben subliminale video’s miljoenen views, de hashtag #subliminal is al meer dan 194 miljoen keer bekeken op TikTok. Maar werkt het ook echt?