Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Bas Bogaerts

Nancy verzwijgt voor haar omgeving dat ze is opgenomen: “Ik zeg soms dat ik word behandeld voor kanker. Het taboe is te groot”

 Geheimen. We steken ze weg, houden ze stil, bewaken ze met ons leven. Redactrice Sabine Vermeiren luistert elke week naar een Vlaming die wél praat. Vandaag: al drie maanden is Nancy opgenomen in een psychiatrische instelling, maar haar omgeving weet van niets. Liefst zou ze gewoon zeggen: ‘Het gáát nu even niet, ik moet me laten helpen’. In de plaats liegt ze, want niemand zou haar begrijpen. Dat ze op reis is, zegt Nancy. Of zelfs: behandeld wordt voor kanker. “Mensen vinden psychiatrie voor komedianten. Zelfs mijn eigen familie wil er niet van weten.”

7 reacties

 • Mickey Binnemans

  2 jaar geleden
  Ik heb veel opnames gehad... en ik heb 3 kinderen. Ik heb moeten vechten voor co ouderschap nu is dat allemaal beter geregeld maar voor de rechtbank was ik het probleem omdat ik mij liet behandelen en de vader deed niets aan zijn drankprobleem en dat was goed. Nu wonen mijn 2 jongste kinderen bij mij en ben ik evenwichtiger. Niemand zou dat mogen meemaken maar ik ben er van overtuigd dat we er sterker uitkomen. Blijf vechten Nancy je komt er wel...
 • Saar Caron

  2 jaar geleden
  Jip of verslaving al even onaanvaardbaar. Maar deze mensen proberen wel iets he! Zou juist een trots moeten kunnen zijn omdat je toch probeert. Hoeveel zeggen niet "ik ben zo dus..."
 • Werner Cerisier

  2 jaar geleden
  Het probleem is hetzelfde voor mensen met een alcoholprobleem. De ganse straat kent het probleem maar de persoon is zogezegd opgenomen voor stress. Ja, stress van de alcohol maar dat mag je niet zeggen.
 • Patrick Mechels

  2 jaar geleden
  De ziekte van deze tijd en het wordt fel onderschat tot je het zelf meemaakt. De dikke egoïstische wereld maakt meer kapot dan je zou denken.
 • Jan De Vos

  2 jaar geleden
  Inderdaad, soms een heel groot probleem. Zeer vele Kennissen, vrienden kennen opeens die persoon niet meer, en ook directe familie wordt gemeden. Veel erger dan discriminatie, of vrouwonvriendelijk, ... ken mensen die dit meemaken.