thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Met deze tip word je elke ochtend met een net iets beter humeur wakker

Eerlijk is eerlijk: de kans is klein dat je op maandag boordevol energie uit bed springt en meteen klaar bent voor de dag. Last van een klein ochtendhumeurtje? Dan helpt deze tip om net iets vrolijker uit bed te stappen. 

2 reacties

 • Elke Celis

  4 jaar geleden
  "Weinig hoef je niet te doen." Misschien eens aanpassen, want dit vormt de misvatting dat je veel moet doen...
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Op tijd gaan slapen zodat je vroeg genoeg wakker wordt voor een kwartiertje knuffelen. Een fantastisch begin van de dag.
 1. Dankzij dove Marvel-held zit gebarentaal in de lift. Dove tolk Carolien geeft spoedcursus in handige video
  Play
  PREMIUM

  Dankzij dove Mar­vel-held zit gebaren­taal in de lift. Dove tolk Carolien geeft spoedcur­sus in handige video

  In blockbuster ‘Eternals’ wordt de kaart van diversiteit getrokken. In de film kunnen we superheld Makkari bewonderen, de eerste dove superheld ooit in een Marvel-film. Dat personage werd wereldwijd met zo veel lof onthaald dat het aantal mensen dat gebarentaal wil leren sindsdien verdubbeld is. Ook Carolien Doggen, de eerste gediplomeerde dove tolk in Vlaanderen en docent aan de KU Leuven, is blij met de komst van de actiefiguur. Ze geeft een spoedcursus Vlaamse Gebarentaal voor beginners. “Er zijn vandaag nog te veel foute aannames over dove mensen.”
 2. Voor de regenboogvlag was er de roze driehoek. Historicus legt uit: “Belofte dat de geschiedenis zich niet zou herhalen”

  Voor de regenboog­vlag was er de roze driehoek. Historicus legt uit: “Belofte dat de geschiede­nis zich niet zou herhalen”

  Oktober is LGBTQ+ History Month. Een maand waarin aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele en transgender mensen. Misschien ben je deze maand, naast een regenboogvlag, ook een roze driehoek tegengekomen. Een LGBTQ+-symbool dat vandaag trots wordt gedragen, maar ontstond tijdens een donkere periode in de geschiedenis. Historicus Johan Puttemans van Stichting Auschwitz licht toe.
 1. Hedendaagse ‘heks’ Elfi De Bruyn (36) geeft DIY-tips voor meer magie in je leven. “Een paars kristal kan helpen tegen hoofdpijn en nachtmerries”

  Hedendaag­se ‘heks’ Elfi De Bruyn (36) geeft DIY-tips voor meer magie in je leven. “Een paars kristal kan helpen tegen hoofdpijn en nachtmer­ries”

  Helemaal op tijd voor Halloween: hekserij is opnieuw springlevend. Er lopen verschillende tentoonstellingen over de meest ‘duivelse’ vrouwen uit onze geschiedenis, en op TikTok ontpoppen meisjes zich tot moderne, spirituele heksen. Ook Elfi De Bruyn (36) houdt zich bezig met kristalelixirs, de helende krachten van kruiden en regenboogaltaarkaarsen. Ze geeft enkele tips en DIY-trucjes die magie strooien over je leven.
 2. Steeds meer tieners zijn eenzaam: “Ik droeg niet de juiste kleren, of woonde in een te groot huis, of was niet mooi genoeg”
  PREMIUM

  Steeds meer tieners zijn eenzaam: “Ik droeg niet de juiste kleren, of woonde in een te groot huis, of was niet mooi genoeg”

  Steeds meer jongeren bellen de hulplijn Tele-Onthaal omdat ze zich eenzaam voelen. Door de lockdowns natuurlijk, maar bij sommige tieners is het probleem veel groter. Alessio (18) en Leen* (23) voelden zich door pesterijen en een gebrek aan vrienden hun hele middelbareschooltijd alleen, en worstelden daardoor met donkere gedachten. Daar konden ze met niemand over praten, want eenzaam zijn op hun leeftijd is taboe. “‘Waarom ben ik hier dan nog’, dacht ik. Ik heb meermaals op het punt gestaan om er een einde aan te maken.”
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.