Jitske - Charlotte - Eveline.
Volledig scherm
PREMIUM
Jitske - Charlotte - Eveline. © rv

Mensen laten zich ontdopen nadat Vaticaan homoseksualiteit een “zonde” noemt. “Het is een stap terug naar de prehistorie”

Steeds meer mensen laten zich ontdopen. De aanleiding: het Vaticaan vindt dat homoseksuele relaties “een zonde zijn”. Dus liet Jitske Van de Veire (27), onderneemster en woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero, haar naam schrappen uit het doopregister, net als Charlotte (30) en Eveline (29). Ze leggen uit waarom ze die keuze maakten. “Pas als mijn zoon 14 jaar is kan hij zelf de keuze maken om zich te laten ontdopen. Dat is toch te gek voor woorden? Om hem te laten dopen, hebben we zijn toestemming niet nodig.”

22 reacties

 • Jean-Paul Hoornaert

  1 maand geleden
  Zijn de andere godsdiensten beter ik denk het niet
 • Carlo Verstappen

  1 maand geleden
  Hoe kan je iets aan bidden dat niet of nooit heeft bestaan, een God. Ik begrijp dat mensen ergens willen bij horen maar dat kan ook bij een motor club dans club of kook club zijn.
 • dirk Driessens

  1 maand geleden
  Als of de kerk er wakker. Van ligt die paar in een massa van miljoenen gelovigen !! Alle pas geboren kinderen worden gedoopt ... 90% en dat is aan de lopende band ... die paar homoseksuele en lesbische gaan niet echt iets verschuiven haha !!
 • Anna Pauels

  1 maand geleden
  Religies zouden niet onderhouden moeten worden met belastingsgeld
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Toen ik geboren werd waren onze ouders en grootouders pilarenbijters omdat het zo moest. De kerk bepaalde alles. Awel si, bij mij niet. Zijn net die van de muppets.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af