-
Volledig scherm
- © Getty Images

Mannen en vrouwen liegen om verschillende redenen

We doen het allemaal, leugentjes vertellen. Gemiddeld twee per dag. Maar waarom is dat eigenlijk?

 1. Tanya Zabarylo (34) actrice en zwangere vriendin van Bill Barberis: “Een zoontje: wat gaat dat geven?”
  PREMIUM

  Tanya Zabarylo (34) actrice en zwangere vriendin van Bill Barberis: “Een zoontje: wat gaat dat geven?”

  In de nieuwe film Kom hier dat ik u kus zet ze, in al haar breekbaarheid, een ijzersterke hoofdrol neer. Thuis in Antwerpen wacht haar binnenkort de rol van haar leven: Tanya Zabarylo (34) is vijf maanden zwanger van een zoontje. Zij en acteur Bill Barberis (38) vonden zes jaar geleden de liefde bij elkaar. Wie verder leest, begrijpt waarom. De vragen in dit interview zijn gebaseerd op een studie van hoogleraar psychologie Arthur Aron. Het gaat om 36 vragen die de intimiteit tussen twee vreemden kan versnellen. De volledige overzicht vind je hier.
 2. Ordelijkheid wordt statussymbool op sociale media: opruimtrend verovert kasten van celebrities

  Ordelijk­heid wordt statussym­bool op sociale media: opruim­trend verovert kasten van celebri­ties

  De tijden dat we onze voorraadbakjes met missende deksels koortsachtig in de keukenkast propten zijn voorbij. Rijen ongerept witte schappen met doorzichtige doosjes, op een paar centimeter van elkaar. Voorraadlades vol perfect gevouwen handdoeken en boeken- of kleerkasten die volgens de regenboogkleuren worden georganiseerd. Ontmoet de laatste nieuwe sociale media trend: ‘Pinterest organizational porn’.
 1. Verloven koppels zich te snel in coronatijden? Het effect van een pandemie op ons beslissingsvermogen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabubbel”
  PREMIUM

  Verloven koppels zich te snel in coronatij­den? Het effect van een pandemie op ons beslis­sings­ver­mo­gen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabub­bel”

  “Verloof jullie even niet, koppels. Jullie dragen een ‘einde van de wereld’-bril. De pandemie speelt met jullie beoordelingsvermogen”, kopt het Amerikaanse magazine Cosmopolitan. In het artikel schrijven ze dat we nu te angstig zijn om heldere beslissingen te nemen en ons te snel willen binden. Lijkt plausibel: jij kent vast ook een koppel dat sinds de lockdown sneller samenwoont dan verwacht of toch besloot in het huwelijksbootje te stappen, ondanks het verbod op trouwfeesten. Beïnvloedt corona hoe we (romantische) beslissingen nemen? Angstpsycholoog en hoofddocent aan de KU Leuven Bram Vervliet licht toe. “Bij dreiging hunkeren we ernaar om samen te zijn met anderen.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën