Jitske Van de Veire in het project NO BABES.
Volledig scherm
PREMIUM
Jitske Van de Veire in het project NO BABES. © Morgane Gielen

Lang leve appelsienbillen en hangborsten: deze 3 Belgische fotografen promoten body positivity

Het leven zoals het is. Dat zien we jammer genoeg nog niet vaak verschijnen op sociale media. Onrealistische schoonheidsidealen zijn wél schering en inslag. Deze drie fotografen proberen daar verandering in te brengen. 

3 reacties

 • Glenn Verbeeck

  2 jaar geleden
  Moest ik als vrouw zo'n mooie borsten hebben als die Jitske zou ik zo niet durven komen "klagen" sorry.
 • Willy Slegers

  2 jaar geleden
  Awel, eindelijk iemand die normaal is en dat durft te tonen. Al die gephotoshopte graatmagere modellen daar is toch niks aan! Een normale vrouw zoals Jitske; das geweldig!
 • Juliette Francois

  2 jaar geleden
  Ja, we weten het ondertussen al wel.... Gewoon normaal doen, dan hoeft er ook niet gepraat worden over onvolmaaktheden, temeer omdat perfectie toch niet bestaat.
 1. Meer dan 8 op de 10 vrouwen voelen zich (nodeloos) schuldig om alledaagse dingen

  Meer dan 8 op de 10 vrouwen voelen zich (nodeloos) schuldig om alledaagse dingen

  Sorry, het spijt me. Vrouwen hebben vaak de neiging om zich te excuseren. Het bedrijf Goodiebox liet er een onafhankelijk onderzoek naar uitvoeren, dat toonde dat 83 procent van de ondervraagde vrouwen zich geregeld schuldig voelt omdat ze vrezen dat ze niet beantwoorden aan maatschappelijke verwachtingen. De nieuwe ‘Non-Apology campagne’ wil daarin verandering brengen en vrouwen aansporen om minder sorry te zeggen. Ook jij kan daaraan meewerken.
 2. OPROEP. NINA zoekt mensen die ontevreden zijn over een mislukte cosmetische ingreep

  OPROEP. NINA zoekt mensen die ontevreden zijn over een mislukte cosmeti­sche ingreep

  Recent haalde het voormalige topmodel Linda Evangelista (56) het nieuws. Ze durft niet meer naar buiten te komen, zegt ze, laat staan te werken als model nadat ze “verminkt werd” door een cosmetische procedure. “De behandeling heeft niet alleen mijn levensonderhoud vernietigd. Het heeft me ook in een diepe depressie en de laagste diepten van zelfhaat gebracht.” Het gebeurt wel vaker dat plastische ingrepen faliekant mislopen, maar slachtoffers zwijgen meestal door het taboe dat op de situatie rust.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.