Redactrice Roxanne doet een lezing met tarotkaarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Redactrice Roxanne doet een lezing met tarotkaarten. © Roxanne Wellens / Pexels

Koningin Máxima liet haar toekomst voorspellen met tarot. Werkt dat echt? Redactrice Roxanne test het uit. “Ik vergaar prachtige inzichten”

De Nederlandse koningin Máxima onthulde dat een tarotlezer voorspeld had dat ze haar man Willem-Alexander zou ontmoeten. Dat deed ze in een groot interview naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag. De koningin is niet de enige die beroep doet op tarot om inzicht te krijgen in de toekomst. Het fenomeen zit in de lift. Tarotspecialist Margot legt uit hoe het werkt, redactrice Roxanne test het intrigerende kaartspel uit en gaat na of er meer in zit dan bijgelovigheid. 

3 reacties

 • Linda Wellekens

  3 weken geleden
  Nooit gehoord van helderziendheid ? Er zijn veel tarotlegsters die helderziend zijn en je een juist beeld kunnen geven van jezelf en je toekomst. Zeker weten. Doén dus.
 • Bart Dekort

  3 weken geleden
  Tot op heden gebeurt het dat machtigen deels beroep doen op waarzeggers. En dat is eenvoudig uit te leggen. In een belangrijke positie kan je best overtuigd zijn door het existentialisme van Camus, Sartre en De Bauvour. Maar ondermeer alcoholisme en andere kwalen kan men hierdoor bekomen, omdat men beseft welke verantwoordelijkheid men heeft, en die dan ook ten volle opneemt. Anderen raadplegen, betekent dit bijna ondraaglijke over te hevelen, waardoor men zich meteen beter voelt. Simpel toch.
 • Elenore Pals

  3 weken geleden
  In Nederland is het Koningshuis echt niet meer populair, ze staan te ver van de burgers af.
 1. Redactrice Roxanne laat haar geboortehoroscoop lezen en haar jaar voorspellen: “Staat je persoonlijkheid echt in de sterren geschreven?”
  PREMIUM

  Redactrice Roxanne laat haar geboorteho­ro­scoop lezen en haar jaar voorspel­len: “Staat je persoon­lijk­heid echt in de sterren geschreven?”

  “‘Jij bent net zoals Justin Bieber recht in een piekperiode geboren, die nog tot 2024 zal duren’, zegt hij. Ik begrijp het wel. Ik kende nog maar weinig tegenslag op vlak van mijn carrière.” Astrologie is een hype. Ook journalist Roxanne is erdoor gebeten. Ze gaat op bezoek bij astroloog Michael Van den Bossche, laat haar geboortehoroscoop ontcijferen en haar komende jaren voorspellen. “Ik zie het als een manier om mezelf beter te leren begrijpen.” Hoe gaat zo’n reading in zijn werk? Roxanne legt het uit in mensentaal voor wie er voor openstaat.
 2. Tarotkaarten, pijnlijk verlies van zusje en kritiek op de speedboot: de opvallendste momenten uit het interview met koningin Máxima
  Play
  Royalty

  Tarotkaar­ten, pijnlijk verlies van zusje en kritiek op de speedboot: de opvallend­ste momenten uit het interview met koningin Máxima

  Maandag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Meer dan vier miljoen mensen stemden af op de openhartige babbel over leven, liefde en werk, waarbij ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg werden gegaan. Zoals de zelfmoord van Máxima’s jongere zusje: “Wij wisten al de laatste 8, 9 jaar voor haar dood dat het niet oké was.”