Volledig scherm
© Getty Images

Klinkt een maand zonder alcohol te drastisch? Deze 6 tips maken het makkelijker om te minderen

Sinds de lockdown werd alcohol meer dan ooit onze teddybeer. Op 1 februari start Tournée Minérale, het uitgelezen moment voor veel Vlamingen om aan zichzelf te bewijzen dat ze best wel zonder kunnen. Voor een maandje ten minste. Klinkt voor jou het idee van de volle 28 dagen zonder alcohol wat te drastisch, of zelfs onrealistisch? Deze tips van Ruby Warrington, auteur van het boek ‘Sober Curious’, kunnen je alvast helpen met minderen. 

 1. INTERVIEW. De eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”
  PREMIUM

  INTERVIEW. De eerste vrouwelij­ke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”

  Ze schopte het van studente tot decaan. Als eerste vrouw ooit leidt Marion Debruyne de Vlerick Business School, waar de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dezer wereld de stiel leerden. Thuis heeft ze met haar echtgenoot en twee zonen drie mannen onder de vleugels. “Het zijn veel bordjes om in de lucht te houden. En soms knalt er al eens eentje tegen de grond.”
 2. “Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte”. Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar

  “Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte”. Lara Chedraoui van Intergalac­tic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar

  Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Lara Chedraoui (36), de frontvrouw van Intergalactic Lovers. Ze werd in april geveld door corona en is nog steeds niet volledig de oude. “Als ik in de studio een lied moet zingen, sta ik na enkele minuten te hijgen van ik kan niet meer.” Een gesprek over identiteitscrisissen, een helse revalidatie en een muziekcarrière on hold.
 1. Journalist Evelien over haar ingrijpende ontdekkingstocht: “Als ‘dragking’ genas ik van mijn trauma’s en liefdesverdriet”

  Journalist Evelien over haar ingrijpen­de ontdek­kings­tocht: “Als ‘dragking’ genas ik van mijn trauma’s en liefdesver­driet”

  Dragqueens kent iedereen, maar je leest het goed: we verdiepen ons dit keer in ‘dragkings’. Verschillende gebeurtenissen hebben de ontdekkingstocht van journaliste Evelien Delgouffe in gang gezet. Een liefdesbreuk, ongewenste intimiteiten en Beyoncé. Allen hebben ze ertoe geleid dat ze haar vrouwelijkheid te gepasten tijde aan de kant zet en op zoek gaat naar antwoorden. “Van dragkings wordt vaak gedacht dat ze louter een karikatuur van de man uitbeelden. Maar het gaat zoveel dieper.”
 2. Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttijden zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”
  PREMIUM

  Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttij­den zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”

  Terwijl corona verder woedt, gaan steeds meer alarmsignalen af. Want het aantal Belgen met mentale problemen neemt toe, maar onze mentale zorg kan niet volgen. Dat kan het al een hele tijd niet: hulpbehoevende jongeren en volwassen kwamen al voor de pandemie op lange wachtlijsten terecht. Met het gevolg dat hun problemen verergeren of ze elders suboptimale hulp zoeken. “Zelfs voor een ernstig suïdale jongere is er nergens plaats. ‘Probeer volgende week nog eens’, krijgt dat gezin te horen.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!