De emoji die tranen met tuiten lacht is voor boomers en werd vervangen door het doodshoofd.
Volledig scherm
De emoji die tranen met tuiten lacht is voor boomers en werd vervangen door het doodshoofd. © Emojipedia

Kan jij nog volgen? Emojipedia legt haarfijn uit welke emoji’s passé zijn en wat een verjaardagstaart écht betekent

Meer dan ooit communiceren we via teksten op schermen. Daarbij zijn emoji’s de perfecte compensatie voor het gebrek aan lichaamstaal en intonatie. Op voorwaarde dat je de icoontjes juist gebruikt. Dat het lachend kakske voor geluk staat en de aubergine niet zo onschuldig is als ze lijkt, weten we. Maar had jij door dat een verjaardagstaart een schunnige subtekst heeft en dat een clown géén compliment is? 

 1. Internationale en Belgische mode-influencers lanceren #StopAsianHate: “Ik was gechoqueerd toen ik zag hoe een Thaise opa op straat werd geduwd”

  Internatio­na­le en Belgische mo­de-influen­cers lanceren #StopAsian­Ha­te: “Ik was gecho­queerd toen ik zag hoe een Thaise opa op straat werd geduwd”

  Sinds de pandemie is racisme en discriminatie fel toegenomen. Niet in het minst geweld en haat tegen mensen van Aziatische afkomst. Wereldwijd gebruiken designers, influencers en bekende gezichten op sociale media nu de hashtag #StopAsianHate om persoonlijke ervaringen te delen en aandacht te vragen voor de problematiek. Ook de Belgische modeblogger Monica Ho doet mee.
 2. Je favoriete plant zegt meer over je dan je denkt, volgens de satirische Sara Leemans: “De Dansaert-plant komt voort uit een stekje en iedereen krijgt dit te horen”

  Je favoriete plant zegt meer over je dan je denkt, volgens de satirische Sara Leemans: “De Dansaert-plant komt voort uit een stekje en iedereen krijgt dit te horen”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Thema deze week: onze kamerplanten.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!