RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Jongeren zijn boos op Anke Buckinx: psycholoog geeft tips om constructief te babbelen met de woke-generatie

“Woke is een synoniem voor zeurpiet”, schrijft Joe-dj Anke Buckinx dit weekend in haar column voor Het Belang van Limburg. Ze berispt de ‘woke-generatie’: jongeren die wereldproblemen te veel met een opgeheven vingertje aanklagen, volgens Anke. Het levert haar op sociale media een storm van kritiek op. Is woke de nieuwe generatiekloof? Ontwikkelingspsycholoog Maarten Vansteenkiste onthult hoe generaties van elkaar kunnen leren en helpt je door het woke-abc. 

38 reacties

 • Michel Hermans

  7 dagen geleden
  Dank u Anke, dat er blijkbaar nog "wakkere" mediamensen zijn :) en dank u Steffi Vanderperre dat er ook nog dito jeugd blijkt te bestaan, aangename verrassing ;)
 • Erik De jongh

  1 maand geleden
  Noem die generatie gewoon de pampergeneratie, psychische weerbaarheid, nul ggen enkele nuttige bijdrage aan de maatschappij, ikke ikke ikke en de rest kan stikken
 • Johny Lotthior

  1 maand geleden
  Het is onmogelijk om constructief te babbelen met de woke-generatie, zij zijn ervan overtuigd dat alles vanzelf gaat en gratis is...
 • Thimothy Buytaert

  1 maand geleden
  Woke-generatie... mensen die anderen hun politiek correcte manier van denken willen opdringen. Vrije meningsuiting mag al niet. Je bent normaal volwassen genoeg om ermee om te gaan. Anders scheelt er meer iets aan u dan aan de rest!
 • Michael Dubois

  1 maand geleden
  Een pampergeneratie is dit en de volgende generatie gaat nog erger worden.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek