Hedendaagse 'heksen' Lana Bauwens en Tiffany Verhoeyen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hedendaagse 'heksen' Lana Bauwens en Tiffany Verhoeyen. © Wannes Nimmegeers

Jonge meisjes ontpoppen zich op TikTok tot moderne heksen: “Mijn beschermsteen helpt tegen de negativiteit van de buitenwereld”

Halloween valt vroeg dit jaar: op TikTok is hekserij de nieuwste hype. Van kristallen verzamelen tot tarotkaarten leggen: Vlaamse, jonge meisjes gaan er massaal in op. “Vroeger leek het wacko. Nu lopen kristalwinkels vol jongeren.”

 1. 
COLUMN. Sylvia Van Driessche over ‘mom guilt’ en het belang van onzin: “Mannen zijn goed in dingen doen die nul zin hebben”
  PREMIUM

  COLUMN. Sylvia Van Driessche over ‘mom guilt’ en het belang van onzin: “Mannen zijn goed in dingen doen die nul zin hebben”

  Sylvia Van Driessche (45) trekt de wisselcolumn met hartsvriendin Elise Crombez (39) op gang. Ze pleit ervoor om genoeg tijd te serveren voor onzin. En daarvoor gaat ze het liefst naar Amerika: “In de States zijn ze namelijk ontzettend goed in onzin, je kan er bijvoorbeeld een reeks bekijken waarin celebs spicy kippenvleugels eten.” Toch is tijd voor jezelf nemen niet altijd even simpel in combinatie met een gezin. “Wil je een blije mama, of geen blije mama?”
 1. 
Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactinehormoon aan”

  Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactine­hor­moon aan”

  De bladeren die van kleur veranderen, regenachtig weer en Pumpkin Spice Lattes bij je favoriete koffiezaak: de herfst is nu echt volop aan de gang. En dat is het ideale moment voor een relatiebreuk, althans als we muziekindustrie moeten geloven. Van Adele tot Taylor Swift, tal van artiesten voorzagen ons van de ideale soundtrack voor een break-up. ‘Hot Girl Summer’ maakt plaats voor ‘Sad Girl Autumn’. En break-up of niet: stiekem genieten we allemaal van droevige muziek en het sentimentele gevoel dat we daarvan krijgen. Hoe komt dat toch?
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.