Laura - Ann - Lissa.
Volledig scherm
PREMIUM
Laura - Ann - Lissa. © rv

“Je weet niet hoe graag ik je gezicht tegen de muur wil slaan, zei hij”: 3 vrouwen over hoe ze het slachtoffer werden van geweld

Geweld tegen vrouwen blijft een groot probleem. Zowat elke vrouw kreeg in haar leven al eens te maken met straatintimidatie, sommigen zelfs met zinloos geweld, en een veel te grote groep voelt zich onveilig in haar eigen thuis. Omdat het vandaag, op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen is, doen Laura (22), Ann (25) en Lissa* (40) hun verhaal. “Hij wilde minstens drie keer per dag vrijen. Ook al had ik geen zin of stond ik vaginaal te droog, een ‘neen’ accepteerde hij niet.”

 1. Federale regering trekt 1,5 miljoen euro uit voor strijd tegen familiaal geweld

  Federale regering trekt 1,5 miljoen euro uit voor strijd tegen familiaal geweld

  De federale regering maakt 1,5 miljoen euro vrij voor lokale besturen die projecten in de strijd tegen intra-familiaal geweld willen uitrollen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gemeld. “De drempel om aangifte te doen ligt vaak nog te hoog, waardoor vele slachtoffers niet worden geholpen. Op federaal niveau lopen verschillende initiatieven, zoals de verdere uitrol van het stalkingsalarm en de opleiding van onze politiemensen”, aldus Verlinden.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.