Sofie*
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie* © Greetje Van Buggenhout

“Jarenlang voelde ik me minder vrouw.” Sofie heeft inwaarts gekeerde tepels

Sofie* (39) heeft inwaarts gekeerde tepels, iets waar ze jarenlang mee worstelde. “Toen ik vijftien was, tipte de huisarts me om af en toe buiten in de koude te gaan staan, of er met ijsblokjes over te wrijven. Maar dat hielp niet.” Sofie was dan ook euforisch toen haar gynaecoloog haar als prille dertiger voorstelde om haar tepels naar buiten te brengen. Tevergeefs, bleek nadien. “De verpleegster vroeg me zelfs verwonderd of hij dat écht beloofd had.” 

 1. “Borsten moeten wiebelen, wippen, schommelen en hotsen.” Borstweefseltherapeute geeft tips voor gezonde borsten
  PREMIUM

  “Borsten moeten wiebelen, wippen, schommelen en hotsen.” Borstweef­sel­the­ra­peu­te geeft tips voor gezonde borsten

  Sommige vrouwen zijn trots op hun borsten, anderen verbergen ze, maar écht veel weten we er niet over. Daarom focust borstweefseltherapeute Leen Steyaert in haar nieuwe boek ‘Over borsten’ op het welzijn van onze boezem. Ook zij heeft gemerkt dat we sinds de lockdown de beha steeds meer links laten liggen. En dat moedigt ze aan. Een goede doorbloeding is belangrijk, want je borsten zijn meer dan vet en klieren: ze zijn ook een reservoir voor giftige stoffen in je lichaam. Oktober is bovendien borstkankermaand: nog altijd een trieste realiteit voor té veel vrouwen. Daarom is het des te belangrijker dat we onze boezemvriendinnen goed verzorgen. “Je borsten voelen zelfs stress. Door die spanningen verhardt je bindweefsel.”
 2. Tubereuze borsten? Een expert en 2 ervaringsdeskundigen vertellen: “De aandoening is onbekend, maar het effect op je zelfvertrouwen enorm”
  PREMIUM

  Tubereuze borsten? Een expert en 2 ervarings­des­kun­di­gen vertellen: “De aandoening is onbekend, maar het effect op je zelfver­trou­wen enorm”

  Borsten zijn er om van te houden. Maar wat als dat door een aandoening moeilijker gaat? Veel vrouwen hebben, soms zonder het zelf te weten, tubereuze borsten. Een tot nu relatief onbekende afwijking waarbij het borstweefsel zich niet als normaal ontwikkelt. Een plastisch chirurg, en twee dames met tubereuze borsten praten erover. Influencer Kitty Underhill (27) leerde van haar borsten te houden, terwijl Kato (23) koos voor een operatie. “Ik was ervan overtuigd dat iedereen wist hoe lelijk mijn borsten waren, dat ze dwars doorheen mijn shirt keken en me achter mijn rug uitlachten.”