Isolde Lasoen.
Volledig scherm
Isolde Lasoen. © Piet Stellamans

Isolde Lasoen doet oproep voor méér Belgische muziek door onze speakers: “Er is veel moedeloosheid bij de artiesten”

Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Isolde Lasoen (41). Ze blikt terug op het pittige coronajaar en tipt enkele women to watch. “Als drumster had ik geen vrouwelijke voorbeelden. Maar so what? Het ding is: ik wil gewoon een goeie drummer zijn, niet de beste drumster.”

 1. Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttijden zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”
  PREMIUM

  Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttij­den zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”

  Terwijl corona verder woedt, gaan steeds meer alarmsignalen af. Want het aantal Belgen met mentale problemen neemt toe, maar onze mentale zorg kan niet volgen. Dat kan het al een hele tijd niet: hulpbehoevende jongeren en volwassen kwamen al voor de pandemie op lange wachtlijsten terecht. Met het gevolg dat hun problemen verergeren of ze elders suboptimale hulp zoeken. “Zelfs voor een ernstig suïdale jongere is er nergens plaats. ‘Probeer volgende week nog eens’, krijgt dat gezin te horen.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!