Marion Debruyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Marion Debruyne. © Guy Kokken

INTERVIEW. De eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”

Ze schopte het van studente tot decaan. Als eerste vrouw ooit leidt Marion Debruyne de Vlerick Business School, waar de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dezer wereld de stiel leerden. Thuis heeft ze met haar echtgenoot en twee zonen drie mannen onder de vleugels. “Het zijn veel bordjes om in de lucht te houden. En soms knalt er al eens eentje tegen de grond.”

 1. Journalist Evelien over haar ingrijpende ontdekkingstocht: “Als ‘dragking’ genas ik van mijn trauma’s en liefdesverdriet”

  Journalist Evelien over haar ingrijpen­de ontdek­kings­tocht: “Als ‘dragking’ genas ik van mijn trauma’s en liefdesver­driet”

  Dragqueens kent iedereen, maar je leest het goed: we verdiepen ons dit keer in ‘dragkings’. Verschillende gebeurtenissen hebben de ontdekkingstocht van journaliste Evelien Delgouffe in gang gezet. Een liefdesbreuk, ongewenste intimiteiten en Beyoncé. Allen hebben ze ertoe geleid dat ze haar vrouwelijkheid te gepasten tijde aan de kant zet en op zoek gaat naar antwoorden. “Van dragkings wordt vaak gedacht dat ze louter een karikatuur van de man uitbeelden. Maar het gaat zoveel dieper.”
 2. Radiopresentatrice Heidi Lenaerts: “Alles is best heftig nu en ik ben nogal emotioneel. Maar aan zee is alles draaglijker”

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Heidi Lenaerts: “Alles is best heftig nu en ik ben nogal emotioneel. Maar aan zee is alles draaglij­ker”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: radiopresentatrice Heidi Lenaerts van Django op Klara. Werken doet ze het liefst tijdens de nacht, en ze is gek op de zee. Anderhalf jaar geleden verhuisde ze met haar man en twee dochters naar Oostende. “Dat blijft onze beste beslissing. Momenteel is het best heftig: ik ben nogal emotioneel, alsof mijn emmer vol zit. Maar aan zee is alles draaglijker.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!