De Franse staatssecretaris Marlène Schiappa noemt zichzelf sapioseksueel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Franse staatssecretaris Marlène Schiappa noemt zichzelf sapioseksueel. © Photo News

In tijden van uiterlijk vertoon vallen ‘sapioseksuelen’ op intelligentie: “Intellect kan uiterlijk compenseren”

De Franse media raken al dagen niet uitgepraat over hun staatssecretaris Marlène Schiappa, (36)  die in een interview verklaarde ‘sapioseksueel’ te zijn.  Deze groep mensen - sapioseksuelen, dus - voelt zich aangetrokken tot de intelligentie van een ander, uiterlijk is zwaar ondergeschikt. Dat seks deels tussen de oren zit, was reeds bekend. Maar zijn er inderdaad koppels bij wie het oog niet veel wil, als er maar erudiet wordt gefezeld?

41 reacties

 • Toran Korshnah

  2 jaar geleden
  Laat ons eerlijk zijn, als je iemand dom vindt (al hoeft deze persoon absoluut niet dom te zijn) dan is het erg moeilijk om deze persoon sexy te vinden, hoe mooi deze lichamelijk ook is. Alleen de seks maakt een relatie niet.
 • Mario Tersago

  2 jaar geleden
  Ik begrijp de stelling wel. Al is het esthetische, vaak de initiële aansteker.. Het is daarom geen sinecure dat dit de drijfveer is voor aantrekking. Soms kan men zeer aangenaam verrast en aangetrokken zijn door het innerlijke, iets gespecificieerd bv. sapioseksueel of een ander bepaalde karaktereigenschap. In een maatschappij van hetero's zijn homoseksuele, panseksuele en ja zelfs sapioseksuelen.. meer dan welgekomen. Of zijn we echt zo puriteins geworden?
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Wat een bladvulling weeral! Het is nooit anders geweest. Niet alleen intellect kan trouwens uiterlijk compenseren. Geld en macht doen dat ook.
 • censor

  2 jaar geleden
  Als je een vrouw trouwt om haar lijf, houd je het wijf, maar niet het lijf....
 • Hendrik Hollemaert

  2 jaar geleden
  Allez we hebben weer eens iets nieuws, man toch.
 1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik heb mezelf na de tandarts dan maar getrakteerd op een glas cava. Dat kon ik als kind niet”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik heb mezelf na de tandarts dan maar getrak­teerd op een glas cava. Dat kon ik als kind niet”

  Beloningen? Daar houden we allemaal van. Als kind liggen ze voor het rapen, maar als volwassene moet je helaas op jezelf rekenen voor een schouderklopje. En het is niet dat het leven er makkelijker op wordt, dat weet de 33-jarige Hanne maar al te goed. “Bij de laatste afspraak van de dag had ik het gehad. Er was naar mijn mening iets té veel in en uit m’n lijf gegaan: na cellen, zweet en tranen was ook m’n erfelijke tandsteen aan de beurt.”