Sarah Hill
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Hill © Valentina Vos, Getty Images

Hoogleraar Sarah Hill waarschuwt voor psychologische effecten van de pil: “Je bent een andere versie van jezelf”

We gaan te nonchalant om met de anticonceptiepil, zegt de Amerikaanse Sarah Hill, hoogleraar evolutionaire psychologie. Want die heeft vergaande (mentale) effecten. “Ik ken vrouwen die aan de pil waren toen ze hun partner leerden kennen, en die na stoppen met de pil ontdekten dat die partner toch niet zo bij hen paste.”

  1. Meer dan 8 op de 10 vrouwen voelen zich (nodeloos) schuldig om alledaagse dingen

    Meer dan 8 op de 10 vrouwen voelen zich (nodeloos) schuldig om alledaagse dingen

    Sorry, het spijt me. Vrouwen hebben vaak de neiging om zich te excuseren. Het bedrijf Goodiebox liet er een onafhankelijk onderzoek naar uitvoeren, dat toonde dat 83 procent van de ondervraagde vrouwen zich geregeld schuldig voelt omdat ze vrezen dat ze niet beantwoorden aan maatschappelijke verwachtingen. De nieuwe ‘Non-Apology campagne’ wil daarin verandering brengen en vrouwen aansporen om minder sorry te zeggen. Ook jij kan daaraan meewerken.
  2. Voorproefje van NINA met actrice Laurence Roothooft en creatieveling Martena Duss: “Ons leven is één grote chaos”

    Voorproef­je van NINA met actrice Laurence Roothooft en creatieve­ling Martena Duss: “Ons leven is één grote chaos”

    Een hechte vriendschap, een dosis liefde voor lekker eten en een flinke portie knutseltalent. Ziedaar de ingrediënten voor een fonkelnieuw kookboek. Creatieve duizendpoot Martena Duss (39), mevrouw Bent Van Looy en actrice Laurence Roothooft (34), mevrouw Tom Pintens, serveren in ‘Het Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ samen een reeks toffe recepten voor al wie moet koken in de chaos van het dagelijks leven. Herkenbaar? Je leest er dit weekend alles over in NINA.