Volledig scherm
© Getty Images

Hoeveel kind zit er nog in jou? Doe de test en ontdek hoe het met je innerlijke speelvogel gesteld is

Kom je als volwassene nog weg met gekke sokken en een grappig Garfield T-shirt? Hopelijk wel, want het kind in jezelf levend houden blijkt gezond voor lichaam en geest. “Speelsheid helpt om dingen te relativeren en te verwerken” zegt kindertherapeut en spelcounselor Niels Roelant in NINA dit weekend. “Het helpt je om dingen te proberen die je normaal niet zou doen en om uit je comfortzone te komen”, dixit psychotherapeute Gerda Van Erkel. Hoe is het met jouw innerlijke speelvogel gesteld? Moet je hem wakker schudden of bereik je al een Peter Pan-waardig niveau als het op jeugdige speelsheid aankomt? Doe onze test. 

 1. Stoere mannen met een klein hartje! Tom Waes en ex-Special Forces Stijn Swijns babbelen over hun angsten: “Kaalheid, daar heb ik het moeilijk mee”
  PREMIUM

  Stoere mannen met een klein hartje! Tom Waes en ex-Special Forces Stijn Swijns babbelen over hun angsten: “Kaalheid, daar heb ik het moeilijk mee”

  Mannen die geen angst kennen. Dat zochten we. Zo kwamen we bijna automatisch uit bij types als Tom Waes (51) en Stijn Swijns (31). De ene zit niet verlegen om een stunt meer of minder. De andere trok met de Special Forces op gevaarlijke missies naar het buitenland. Maar wat blijkt? Zelfs stoere borsten hebben soms een klein hartje. “Mannen zonder vrees, dat zijn zotten.”
 2. Ordelijkheid wordt statussymbool op sociale media: opruimtrend verovert kasten van celebrities

  Ordelijk­heid wordt statussym­bool op sociale media: opruim­trend verovert kasten van celebri­ties

  De tijden dat we onze voorraadbakjes met missende deksels koortsachtig in de keukenkast propten zijn voorbij. Rijen ongerept witte schappen met doorzichtige doosjes, op een paar centimeter van elkaar. Voorraadlades vol perfect gevouwen handdoeken en boeken- of kleerkasten die volgens de regenboogkleuren worden georganiseerd. Ontmoet de laatste nieuwe sociale media trend: ‘Pinterest organizational porn’.