thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Hoe je geboorte je relatie beïnvloedt

Is je laatste relatie op de klippen gelopen en geef je jezelf de schuld? Niet doen. Het zou wel eens je geboortevolgorde kunnen zijn. Of dat beweert psychologe Linda Blair toch. Zij schreef het boek 'Birth Order: What Your Position In The Family Really Tells You About Your Character', waarin ze stelt dat de slaagkans van een relatie samenhangt met de volgorde waarin je geboren bent.

  1. ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commerciële opportuniteit”
    PREMIUM

    ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commer­ciële opportuni­teit”

    Juni betekent Pride Month, en dus duikt naar goede gewoonte de regenboogvlag overal op. Niet alleen in het straatbeeld, maar ook steeds vaker in de winkelrekken. Een nobele actie van de bedrijven of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en lgbtq+-activiste Fleur Pierets leggen uit wat ‘rainbow washing’ is. “Een vlag uithangen of een T-shirt drukken heeft niets van doen met lgbtq+-mensenrechten verdedigen.”