-
Volledig scherm
PREMIUM
- © Getty Images

Het ontstoken brein: hoe een verstoord immuunsysteem tot psychische problemen kan leiden

Er zijn sterke aanwijzingen dat een verstoord immuunsysteem kan leiden tot ernstige psychische klachten. Behandelaars zijn niet erg gespitst op deze “dwarsverbanden tussen lichaam en geest”, waardoor patiënten tussen wal en schip vallen. 

3 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  leven we niet in een ziekmakende maatschappij ? de dagelijkse files bepalen vaak ongewild mijn humeur... Ik ben digibeet en als ik niet mee kan of wil, dan word ik maatschappelijk gediscrimineerd. Mogen we nog ons eigen ritme kiezen om gezond te kunnen blijven ?
 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig weten Dokters niet meer wat de Eed van Hippocrates betekend ! Hier een klein stukejs uit : In ieder huis waar ik binnentreed, zal ik slechts komen in het belang van mijn patiënten. Tegenwoordig is het uit Geld belang en hoeveel keren ze je terug kunnen laten komen om aan je te verdienen ...ze luisteren niet eens meer en handelen al lang niet meer in het belang van de patient maar van de Farma industrie en vooral Zichzelf !
 • Jo Van Echelpoel

  1 jaar geleden
  Vrezend dat dat aantal veel hoger ligt door de organisatie van onze samenleving blijkt onze chemische cultuur toch het meeste invloed te hebben op onze fysieke gezondheid!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. OPROEP. NINA zoekt mensen die ontevreden zijn over een mislukte cosmetische ingreep

  OPROEP. NINA zoekt mensen die ontevreden zijn over een mislukte cosmeti­sche ingreep

  Recent haalde het voormalige topmodel Linda Evangelista (56) het nieuws. Ze durft niet meer naar buiten te komen, zegt ze, laat staan te werken als model nadat ze “verminkt werd” door een cosmetische procedure. “De behandeling heeft niet alleen mijn levensonderhoud vernietigd. Het heeft me ook in een diepe depressie en de laagste diepten van zelfhaat gebracht.” Het gebeurt wel vaker dat plastische ingrepen faliekant mislopen, maar slachtoffers zwijgen meestal door het taboe dat op de situatie rust.