Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”

Al eeuwenlang doen er verhalen de ronde over de volle maan en haar invloed. Vaak wordt ze geassocieerd met hocus pocus, weerwolven en andere bedenkelijke onderwerpen. Toch is er één gegeven waar iedereen, ook wetenschappers, het mee eens lijkt: de volle maan heeft invloed op hoe we slapen. Onderzoekers zoeken naar verklaringen, maar dat gaat moeizaam. Wij polsen bij Nele Costers, astroloog, en Annelies Smolders, slaapexpert en psycholoog.

 1. Meer mensen zoeken heil in astrologie als leidraad bij belangrijke levenskeuzes. “Het is onterecht dat de Schorpioen altijd wordt afgebeeld als zondebok”
  PREMIUM

  Meer mensen zoeken heil in astrologie als leidraad bij belangrij­ke levenskeu­zes. “Het is onterecht dat de Schorpioen altijd wordt afgebeeld als zondebok”

  Astrologie is in trek. Steeds meer mensen kijken naar de planeten om te achterhalen of ze matchen met hun partner of om advies in te winnen over hun carrière. Sommigen baseren zich er zelfs op om een zwangerschap te plannen. En da’s niet zo gek, zegt astrologe Cato Vermeulen. “In tijden van onrust, zoals de coronacrisis, gaan mensen vaak op zoek naar guidance en verheldering.”
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?