Lieve Vandenweghe met haar twee zoontjes, Finn (5) en Sun (3)
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Vandenweghe met haar twee zoontjes, Finn (5) en Sun (3) © Instagram @lievevandenweghe

“Het eerste wat ik dacht toen ik zwanger was: hoe donker gaat mijn kind zijn?” Momfluencer en ‘colorisme’-expert over de impact van huidskleur

“Buckingham Palace maakte zich zorgen over hoe donker Archies huid zou zijn toen ik zwanger was van hem”, vertelt Meghan Markle bedroefd in het spraakmakende interview met Oprah Winfrey. De wereld reageert ontzet. Is het Britse koningshuis racistisch? Een expert legt uit: “Een vraag over de huidskleur van je kind heeft hoe dan ook een racistische ondertoon, hoe onschuldig ze ook mag lijken.” Momfluencer Lieve Vandenweghe herkent het probleem: “Als tiener kreeg ik van vriendinnen te horen ‘Jij bent tenminste niet zo donker’.”

2 reacties

 • josianne keppens

  2 weken geleden
  kleur telt niet. Het is enkel hoe je je gedraagt in de maatschappij (de wereld)!
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Het is niet het uiterlijk maar het gedrag en wat je uitstraalt,er zijn een heleboel l elijke mensen in allerlei kleuren en maar een beperkte aantal mooie mensen te zien in diverse n
 1. Zo gaan Vlamingen om met hun honden, volgens de satirische Sara Leemans: “Louis, vernoemd naar Louis Paul Boon, heeft een eigen Instagrampagina”

  Zo gaan Vlamingen om met hun honden, volgens de satirische Sara Leemans: “Louis, vernoemd naar Louis Paul Boon, heeft een eigen Instagram­pa­gi­na”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo zijn Vlamingen met hun trouwe viervoeters.
 2. Actrices Clara Cleymans en Charlotte Timmers zijn elkaars tegenpolen én hartsvriendinnen: “We hebben al ons liefdesverdriet gedeeld”
  PREMIUM

  Actrices Clara Cleymans en Charlotte Timmers zijn elkaars tegenpolen én hartsvrien­din­nen: “We hebben al ons liefdesver­driet gedeeld”

  High school friends en elkaars absolute tegenpolen, dat zijn actrices Clara Cleymans (32) en Charlotte Timmers (32). Ze vertellen over de unieke band met hun zielsverwant en knuffelcontact. “Met Clara opgroeien was niet simpel”, zegt Charlotte. “Ze heeft een onuitstaanbaar talent voor alles.” Clara: “Als ik op straat naast Charlotte liep, had niemand nog oog voor mij.”
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af